Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΑΥΤΟΣ θα είναι ο καιρός του Καρναβαλικού τριημέρου- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση

Πάτρα: ΑΥΤΟΣ θα είναι ο καιρός του Καρνα...

Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε υπό την ονομασία ''Κρέοντας'', όπως αυτή απεδόθη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα κινηθεί ανατολικότερα-νοτιοανατολικότερα μέσα στην Μεσόγειο και θα αποχωρήσει απ'την χώρα μας.Έτσι, λοιπόν, όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενό μας δελτίο, καλοκαιρία θα επικρατήσει κατά την διάρκεια του Σ/Κ, δίχως την επήρρεια κάποιου βαρομετρικού χαμηλού. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την Κ. Δευτέρα, οπότε και σε μεγάλο μέρος της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, ενώ παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα.

gfs 0 36 1 copy

Πιο αναλυτικά, για την πόλη της Πάτρας:

Σάββατο 17/2: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην πόλη με τοπικές νεφώσεις, από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες, άνευ σημασίας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν στην πόλη μεταβλητοί ασθενείς και στην περιοχή του Ρίου ανατολικοί 3-4bf.

Κυριακή 18/2: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακά να πυκνώσουν περαιτέρω.Δεν αναμένονται, ωστόσο, βροχοπτώσεις.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-14oC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις γενικά ασθενείς.

Κ. Δευτέρα 19/2: Πυκνές νεφώσεις στην πόλη με κατά περιόδους ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις μέσα στην ημέρα και ιδιως από το μεσημέρι και μετέπειτα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-13oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν στην πόλη μεταβλητοί 2-3bf και στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου ανατολικοί στα 4-5bf με τάσεις μικρής περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδυνές ώρες.
Χιονοπτώσεις αναμένονται, παράλληλα, στην ορεινή ζώνη του Παναχαϊκού όρους.

Τάση Μετέπειτα Ημερών: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία υπάρχει τάση για την επικράτηση κατά περιόδους βροχερού καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της ερχόμενης εβδομάδας στην πόλη εξ'αιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού κινούμενου αργά αντολικά από την περιοχή της Ιταλίας προς την χώρα μας, συνοδεία νοτίων ανέμων με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται σε ορεινές περιοχές.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:

Νικόλας Σερέτης
meteoclub.gr

 

 

Με κάθε μέσο φτάνουν στην Πάτρα οι επισκέπτες για το Καρναβάλι - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις