Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από σήμερα η λειτουργία του εστιατορίου της Φοιτητικής Εστίας Πατρών - Με το σταγονόμετρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Από σήμερα η λειτουργία του εστιατορίου ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο Διευθυντής της Γιώργος Αθανασόπουλος την κατάσταση

Σωρεία προβλημάτων παρατηρούνται στη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόσφατα ήταν αδύνατη η παροχή φαγητού στους φοιτητές, λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε και από σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου το εστιατόριο θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του αναφέρει στο thebest.gr ο Διευθυντής της Εστίας Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως είπε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έστειλε περίπου 250.000 ευρώ και πρόβλημα με το φαγητό δεν φαίνεται να υπάρχει από δω και στο εξής , αλλά υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στη θέρμανση και στη συντήρηση της Εστίας.

Το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας σιτίζει 8.600 φοιτητές , οι οποίοι ωστόσο δεν προσέρχονται στο σύνολό τους καθημερινά αλλά κάθε ημέρα σιτίζονται περί τις 5.000 φοιτητές, ενώ 848 είναι οι οικότροφοι της.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος χαρακτηρίζει τη γενικότερη κατάσταση άθλια δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η Εστία οφείλει 1, 800 εκ. ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές για τρόφιμα πετρέλαιο, συντήρηση, μέχρι και για στολές της θεατρικής ομάδας, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.α. "Μόνο στη ΔΕΗ οφείλουμε 300. 000 ευρώ".

Ως προς το ζήτημα της θέρμανσης αυτές τις ημέρες που πολλοί φοιτητές λείπουν γινόταν οικονομία στο πετρέλαιο και δεν άναβαν θέρμανση, ωστόσο από Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει. "Έχουμε ελάχιστο πετρέλαιο και αυτές τις ημέρες κάναμε οικονομία", αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος για μια ακόμα φορά υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης. Μόνο για τη συντήρηση χρειάζονται περίπου 5,5 εκ. ευρώ. εκτιμά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις