Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νέα προσπάθεια σύγκλισης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στον ΣΚΕΑΝΑ τη Δευτέρα-Στα μαχαίρια οι καταστηματάρχες εστίασης

Νέα προσπάθεια σύγκλισης εκλογοαπολογιστ...

Μετά την ένταση της προηγούμενης εβδομάδας

Στην ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαϊας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη Δευτέρα κατά την πρώτη προσπάθεια σύγκλισης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου επισημαίνει:

Χαμός στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Αχαΐας – «Πρέπει να μας πεις γιατί μας διέγραψες» έλεγαν στον Γ. Κοτοπούλη - Αναβλήθηκε η συνέλευση – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

«Η διοίκηση του συλλόγου οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του και τα εν δυνάμει μέλη του πως η σημερινή διοίκηση θα εφαρμόσει κατά γράμμα τα όσα αναφέρονται στο καταστατικό, παρά τις προσπάθειες ορισμένων που επιθυμούν να εφαρμόζουν το καταστατικό κατά το δοκούν.

Για να γίνει κατανοητό, ζητούν να ψηφίσουν συνάδελφοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις από το 1988 έως το 2013, που είναι ανυπόγραφες, οι περισσότερες χωρίς ημερομηνίες, χωρίς στοιχεία που είναι υποχρεωτικά να αναγράφονται, με σφραγίδες από καταστήματα που έχουν κλείσει, κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 1 και 2 του καταστατικού, και χωρίς να γνωρίζει η διοίκηση την σημερινή τους ιδιότητα. Χωρίς δε οι αιτήσεις αυτές να έχουν περάσει από κανένα Δ.Σ όλων των προηγούμενων διοικήσεων.

Ουδέποτε η σημερινή διοίκηση προέβη σε διαγραφές μελών, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό δεν υπήρξε ποτέ νομότυπη εγγραφή τους.

Ζητούν δηλαδή από την διοίκηση να παρανομήσει.

Στην Γ.Σ. της 13ης Νοεμβρίου παραβρέθηκαν εκτός των νομίμως εγγεγραμμένων μελών, αρκετοί που θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες αλλά, είτε αρνούνται να μας κάνουν γνωστά τα σημερινά στοιχεία τους, είτε δεν τα έχουν προσκομίσει έως σήμερα για να διερευνήσουμε αν έχουν την ιδιότητα μέλους (άρθρο 5 παρ. α και β) κατά παράβαση του άρθρου 6, παρ 1 & 2, καθώς και κατά παράβαση του άρθρου 8 παρ. 1, 2 και 3 του καταστατικού.

Αποσαφηνίζουμε στους συναδέλφους πως η συμμετοχή οποιουδήποτε που δεν έχει την ιδιότητα μέλους (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρου 5 του καταστατικού) τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις, όσο και στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες, ακυρώνει τις αποφάσεις των Γ.Σ., ακυρώνει τις εκλογές και προκαλεί προβλήματα στο ίδιο το θεσμικό μας όργανο.

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την ημέρα της αναβολής των εκλογών στις 10/07/2017 για την επικύρωση της αναβολής και παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου, το Δ.Σ -και εκπρόσωπος παράταξης που σήμερα διαφωνεί- αποφάσισε ομόφωνα την επικαιροποίηση του μητρώου μελών σε θεωρημένο βιβλίο του πρωτοδικείου, προκειμένου ο σύλλογος να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του. Για το λόγο αυτό την ίδια ημέρα έκανε ανάρτηση στη σελίδα του ΣΚΕΑΝΑ το κάλεσμα για εγγραφή στο σύλλογο και στη συνέχεια έστειλε σχεδόν 4 χιλιάδες γραπτά μηνύματα και σχεδόν 6 χιλιάδες emails .

Κάποιοι απαιτούν αναβολή των εκλογών για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, γιατί είτε δεν άκουσαν, είτε δεν έμαθαν, είτε βρήκαν κλειστή την πόρτα του σωματείου καθώς έτυχε να έρθουν ακριβώς στην δικαιολογημένη απουσία της υπαλλήλου της γραμματείας .

Οι τέσσερις μήνες δεν τους έφτασαν και απαιτούν να μείνει αδιοίκητος ο σύλλογος, καθώς μετά τις 4 Δεκεμβρίου ημέρα λήξης της θητείας της σημερινής διοίκησης, θα υπάρξουν προβλήματα με τις τράπεζες οι οποίες για να αποδεσμεύσουν χρήματα για τις υποχρεώσεις του συλλόγου πρέπει να έχουν επικυρωμένο αντίγραφο των τελευταίων εκλογών, και τον ορισμό του νέου Δ.Σ.

Απαιτούν δηλαδή ο σύλλογος να μη πληρώνει ούτε την υπάλληλο του γραφείου, να παγώσει την υλοποίηση παλιών και νέων προγραμμάτων επιμόρφωσης εργαζομένων, ούτε να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του, γιατί δεν προσήλθαν εγκαίρως ή αρνούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

Μας κατηγορούν ότι συρρικνώνουμε τον σύλλογο με τα 107 ενεργά μέλη, που για πρώτη φορά εγράφησαν στο βιβλίο του μητρώου μελών όπως προβλέπεται από το καταστατικό, όταν στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχουν λιγότερα από 50 μέλη.

Θέλουν οι αιτήσεις που κατατίθενται, να μην ελέγχονται αλλά να θεωρούνται αυτομάτως μέλη και χωρίς την απόφαση του Δ.Σ. που προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 4 του καταστατικού.

Κόπτονται μόνο για τις εκλογές, καθώς μετά από αυτές συνηθίζουν είτε να δηλώνουν παραίτηση, είτε να απέχουν από τις εκδηλώσεις της διοίκησης.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:

1. Ο σύλλογος δεν είναι μόνο εκλογές, ούτε η οικονομική συνδρομή με το 1 ευρώ που καθιέρωσε αυτή η διοίκηση, ακριβώς για να γίνουν πολλές εγγραφές. Θέλει διαρκή συμμετοχή και στήριξη των αποφάσεων της διοίκησης (άρθρο 8, παρ. 1,2 και 3 του καταστατικού)

2. Τα υποψήφια μέλη του συλλόγου πριν αποφασίσουν να γίνουν μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, οφείλουν να λάβουν γνώση των όσων περιγράφονται στο καταστατικό και αφορούν τόσο τις υποχρεώσεις τους όσο και τα δικαιώματά τους.

3. Οι αιτήσεις τους θα γίνονται δεκτές και μετά τις εκλογές αν ενδιαφέρονται να είναι μέλη του συλλόγου και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

4. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα όσα προβλέπονται από τον νόμο και το επικαιροποιημένο σύμφωνα με αυτόν καταστατικό μας, μπορούν να προσφύγουν - όπως προβλέπεται - στην δικαιοσύνη τόσο κατά των αποφάσεων και τη λειτουργίας της διοίκησης όσο και κατά των διαδικασιών που ακολουθούνται στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές.

5. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των διαδικασιών, την προσβολή και απαξίωση των θεσμών και των κανόνων που διέπουν το σύλλογό μας και θα κινηθούμε νομικά εναντίων όσων θέλουν να προκαλέσουν, να διακόψουν και να αντιταχτούν εναντίων των συμφερόντων του συλλόγου, των μελών του και την ομαλή λειτουργία του.

Ο ΣΚΕΑΝΑ θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις διεργασίες που προβλέπονται ώστε να εκλεγεί η νέα διοίκηση πριν τη λήξη της θητείας της απερχόμενης. Θα συνεχίσει με την επόμενη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση από τα νόμιμα μέλη του, την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Παρακαλούνται την προσεχή Δευτέρα να έρθουν τα 107 μέλη του συλλόγου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης.

Υπενθυμίζουμε πως μόνο αυτά τα μέλη έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για τα όσα περιγράφονται στην πρόσκληση που τους έχει αποσταλεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά