Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Ο καιρός στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων για επικίνδ...

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ ο καιρός χαλάει. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους 6 έως 7 μποφόρ και από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την επιδείνωση του καιρού είναι:

1. Την Τρίτη 07/11/2017 τα νησιά του Ιονίου (αρχικά τα βορειότερα και σταδιακά και τα υπόλοιπα), η Ήπειρος και βαθμιαία από το βράδυ η Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Πελοπόννησος.

2. Την Τετάρτη, 08/11/2017, εκτός από τις παραπάνω περιοχές ο καιρός θα χαλάσει στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και οι υπόλοιπες υπειρωτικές περιοχές.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Δήμος Πατρέων για μια ακόμα φορά θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα σήμερα Τρίτη 7-11-2017 και αύριο Τετάρτη 8-11-2017  με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το  υπ. αριθμ. : 7869/6-11-2017 έγγραφο της  Γ.Γ.Π.Π. / Κ. Επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε, "το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων  και της  ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Να μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Να μην πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr."

Η πρόγνωση του καιρού για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα από τον Νίκο Σερέτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρίτη 7/11:Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως πολύ ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πρόσκαιρα και στα κεντρικά τμήματα του πελάγους κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικότερα τμήματα της Ηπείρου ενδέχεται να διατηρηθούν κατά περιόδους καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δυτικά τμήματα αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες, ενώ ως προς τα φαινόμενα πιο τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις αναμένονται στην δυτική Στερεά τις μεταμεσονύχτιες ώρες προς το ξημέρωμα.Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 18-19oC στα δυτικά-βορειοδυτικά και τους 21oC στα υπόλοιπα.Πιθανό 22αρι στην δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο.Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 6-7 και τις βραδυνές ώρες στα νότια τμήματά του στα 8bf.

Τετάρτη 8/11:Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στο σύνολο της δυτικής Ελλάδας κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 24ωρου.Βαθμιαία εξασθένιση των φαινομένων από νωρίς το μεσημέρι, τα οποία φαινόμενα πιθανόν να επιμείνουν, μέχρι και το τέλος της ημέρας στα δυτικά-βορειοδυτικά (από την άκρα βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως από την δυτική Στερεά και βορειοδυτικότερα).Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 15-16oC στα βορειοδυτικά και τους 18-19oC στα υπόλοιπα, την ώρα που οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6bf.

Πέμπτη 9/11: Βελτιωμένος καιρός στα περισσότερα δυτικά με κατά περιόδους κάποιες νεφώσεις.Εξαίρεση ίσως να αποτελέσουν τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα, όπου υπάρχει κάποια πιθανότητα να συνεχιστούν τα φαινόμενα, σαφώς βέβαια πιο τοπικα και πιο εξασθενημένα μέσα στο πρώτο μισό της ημέρας.Η θερμοκρασία χωρίς κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή και οι άνεμοι φαίνεται να εξασθενούν στο Ιόνιο πνέοντες από δυτικές γενικά διευθύνσεις.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ



Τρίτη 7/11:Συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνή καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 oC και οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 στην πόλη και στο Ρίο στα 5-6bf.

Τετάρτη 8/11: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός στην πόλη θα επιδεινωθεί.Μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται φαινόμενα, τα οποία κατά την διάρκεια των πρωϊνών ωρών πιθανόν να είναι ισχυρά.Βελτίωση των καιρικών συνθηκών από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14-17 το πολύ 18oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3-4bf στρεφόμενοι γρήγορα μέσα στις μεταμεσονύχτιες ώρες σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Πέμπτη 9/11: Βελτιωμένος ο καιρός στην πόλη με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-19oC και οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα 2-3bf από διάφορες γενικά διευθύνσεις.


Τάση μέχρι το τέλος της εβδομάδας: Η τάση των προγνωστικών μοντέλων δείχνει μετά το διάλειμμα της Παρασκευής να μας επισκέπτεται νέο βαρομετρικό χαμηλό μέσα στο Σ/Κ ικανό να δώσει αξιολογότατα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας αρχής γενομένης από τα δυτικά τμήματά της.Σε προγνωστικό επίπεδο είναι, βέβαια νωρίς για να ειπωθεί κάτι παραπάνω.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις