Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Αχαΐα στο περιθώριο μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η Αχαΐα στο περιθώριο μετά τις προσλήψει...

Του Τάσου Σταυρογιαννόπουλου, Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Οι σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών βάζουν ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα για ομαλή έναρξη των σχολείων στην περιοχή μας. Ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός διορισμού εκπαιδευτικών τόσο νωρίς, η Αχαΐα έμεινε για άλλη μια φορά στο περιθώριο.

Από τα 201 κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ζητηθήκαν (σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης) καλύφθηκαν μόλις τα 64. Άρα, ξεκινάμε τη χρονιά με 137 κενά ειδικοτήτων. Σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είχαμε μηδενικές προσλήψεις ενώ τα κενά είναι ανυπολόγιστα, γιατί κυρίως δεν έχει γίνει προγραμματισμός στελέχωσης των ολοήμερων τμημάτων.

Το Ολοήμερο σχολείο δέχεται έτσι ένα επιπλέον πλήγμα και είναι αδύνατο να παραχθεί εκεί παιδαγωγικό έργο με συνωστισμό τόσων μαθητών σε κάθε τμήμα και χωρίς δασκάλους. Υπήρξε θα έλεγα σχετική πληρότητα στις προσλήψεις που αφορούν την ειδική αγωγή, ωστόσο από τα 42 αιτήματα παράλληλης στήριξης ικανοποιήθηκαν μόνο τα 16. Συνεπώς, 26 παιδιά θα βαδίσουν για μακρύ χρονικό διάστημα τον ανηφορικό τους δρόμο. Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης στην Αχαΐα δε ζήτησε την κάλυψη των πραγματικών κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, όπως όφειλε να πράξει. Στις ειδικότητες, επίσης, τα προβλήματα θα είναι πολλαπλά, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης των ελλείψεων.

Επίσης, δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές ξενιτεύτηκαν σε άλλους Νομούς και άλλοι δε διορίστηκαν καθόλου, γιατί είχαν ζητήσει μόνο την Αχαΐα ως περιοχή διορισμού . Πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι με αρκετά χρόνια υπηρεσίας δεν μπορούν να αποσπαστούν κοντά στον τόπο διαμονής τους. Η απογοήτευση είναι μεγάλη για άλλη μια φορά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η σχολική χρονιά ξεκινά με πολλαπλά προβλήματα.
Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις