Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοβάθμια Υγεία - Πάτρα: Μαστογράφος σε αχρηστία και λήξη σύμβασης επικουρικών γιατρών - Ποιες είναι οι ειδικότητές τους

Πρωτοβάθμια Υγεία - Πάτρα: Μαστογράφος σ...

O πρόεδροςτων γιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος για τις ανάγκες σε προσωπικό και πόρους

Τον προβληματισμό του για την επερχόμηνη λήξη της σύμβασης 9 επικουρικών γιατρών στη νομαρχιακή μονάδα υγείας Αχαΐας του ΕΦΚΑ, στις 30 Σεπτεμβρίου, εκφράζει στο thebest.gr o Πρόεδρος των γιατρών Χαράλαμπος Μπονάνος. Πρόκειται για μία ψυχίατρο, μια γυναικολόγο, δύο βιοπαθολόγους, έναν οδοντίατρο, έναν ακτινοδιαγνώστη και δύο παιδιάτρους.

Ο κ. Μπονάνος επισημαίνει την ανάγκη την έγκαιρης εξασφάλισης της εργασιακής σταθερότητας των γιατρών πρός όφελος όχι μόνο των επιστημόνων αλλά και των ασφαλισμένων.

Το ζήτημα με τη λήξη των συμβάσεων επικουρικών γιατρών δεν αφορά μόνο την Πρωτοβάθμια Υγεία αλλά και τα νοσοκομεία της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μπονάνος αναφέρει ότι "αγκάθι" αποτελεί και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας. Όπως επισημαίνει, ο μαστογράφος αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί, καθώς ο ψηφιακός εμφανιστής δεν ήρθε στη μονάδα της Πάτρας, αλλά εστάλη στην Ιθάκη, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες. Γεγονός το οποίο αποδίδει σε παρέμβαση από "ψηλά". Επιπρόσθετα, τονίζει ότι περίμεναν να δοθεί στο πρώην ΙΚΑ, από το 409, ο υπερηχογράφος, πράγμα το οποίο δεν έγινε και όπως πληροφορούνται, μάλλον δεν πρόκειται να δοθεί, παρά το γεγονός ότι είναι βασικό για ένα πρωτοβάθμιο ιατρείο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις