Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι συσκέψεις στα Τοπικά Διαμερίσματα για την προετοιμασία της πορείας κατά της ανεργίας-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Συνεχίζονται οι συσκέψεις στα Τοπ...

Στο Νότιο και το Αρκτικό Διαμέρισμα και στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας, οι χθεσινές συσκέψεις

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου για την προετοιμασία της πορείας κατά της ανεργίας στη Γέφυρα στις 25 Ιουνίου. Χθες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο Νότιο και το Αρκτικό Διαμέρισμα και στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Στο πλαίσιο προετοιμασία της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης κατά της ανεργίας την Κυριακή 25 Ιούνη και της πορείας αγώνα που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου και θα καταλήξει στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τρεις προγραμματισμένες συσκέψεις, στο Νότιο και το Αρκτικό Διαμέρισμα και στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας, στις οποίες συμμετείχαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και κάτοικοι.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Οβρυά, εισηγήτρια ήταν η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ενώ παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε τον Αγώνα, γιατί θέλουμε ο λαός  μας να σταθεί όρθιος. Να παλέψει για το δίκιο του. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Ο Λαός και η Νεολαία της πόλης μας, πρέπει να δώσουν μαζικό, Αγωνιστικό «παρών», να «πλημμυρίσουν» την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Κυριακή 25 Ιούνη.

Θα είμαστε όλοι εκεί, για να παλέψουμε ενάντια στην ανεργία, για σταθερή απασχόληση, για προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή κατοίκων στο Νότιο Διαμέρισμα, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά.

Στην παρέμβασή της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τόνισε: «Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής, είναι τα Εργατικά Σωματεία και οι φορείς της νεολαίας, να γίνουν πρωταγωνιστές στην προετοιμασία και την οργάνωση της νέας, μεγάλης κινητοποίησης, στις 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Επιδιώκουμε να γενικευτεί η συζήτηση, να ενταθεί ο προβληματισμός και η ζύμωση, για να σηκώσει ψηλά το μπόι του ο λαός, μαζί με το δίκιο του. Να στοχεύσει σταθερά τον ένοχο. Την αστική πολιτική και την εξουσία της».

Στην σύσκεψη που οργανώθηκε στο Αρκτικό Διαμέρισμα, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Διονύσης Πλέσσας, που ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Συλλόγων και τους κατοίκους, για την λαϊκή κινητοποίηση στις 25 Ιούνη, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων, λαϊκών αναγκών, αποτελεί την σταθερή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες της για να πάρουν ανάσες οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι που ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απευθυνόμενοι, ιδιαίτερα στους κατοίκους και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των περιοχών, που θα διέλθει επιφανειακά η νέα σιδηροδρομική γραμμή, τους κάλεσαν να κινητοποιηθούν σαν μια γροθιά, για να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς που θυσιάζουν την ποιότητα της ζωής, στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Να μην υιοθετήσουν τα επιχειρήματα που προβάλλουν ως ευκαιρία για την πόλη, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν:

*Αύριο Παρασκευή 2 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Ενότητα Ρίου (στο –πρώην- Δημαρχείο Ρίου).

*Την Τρίτη 6 Ιούνη:

Στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου στις 6.30 μ.μ. (Μουρούζη 14-16, 1ος όροφος).

*Την Τετάρτη 7 Ιούνη:

-Ανατολικό Διαμέρισμα στις 7 μ.μ. (στα γραφεία του Διαμερίσματος, Εγλυκάδος 98).

-Δημοτική Ενότητα Παραλίας στις 7 μ.μ. (Ροΐτικα, στην Παιδική Κατασκήνωση, αίθουσα «Τσίγκας»).

-Στο Νότιο Τμήμα του Κεντρικού Διαμερίσματος, στις 7 μ.μ. (στο ισόγειο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου).»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Σύσκεψη για την πορεία στη Γέφυρα με τους συμβασιούχους του Δήμου που απασχολούνται στα σχολεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις