Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοτικό θέατρο στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ "θέλει" ο δήμος Πατρέων - Ψάχνουν για τα κονδύλια ανακατασκευής του κτιρίου

Δημοτικό θέατρο στις παλιές αποθήκες του...

Χώρος πολιτισμού και αθλητισμού

Νέα θεατρική σκηνή περίπου 400 θέσεων φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Πατρέων αξιοποιώντας έτσι το ακίνητο των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ. Με δεδομένη την πρόθεση στο μέλλον το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων να φιλοξενεί μόνο τη λυρική σκηνή, η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες στις παλαιές αποθήκες και να μετατραπούν σε χώρο πολιτισμού αλλά και άθλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει στο ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο Μιχάλης Βασιλάκης, ήδη στελέχη του Δήμου έχουν εξετάσει τμήμα του κτιρίου και έχουν διαπιστώσει ότι στη μια μεγάλη αίθουσα θα μπορούσε να δημιουργηθεί θεατρική σκηνή και  άλλα δυο τμήματα του ακινήτου να διαμορφωθούν ως χώροι άθλησης. Βοηθητικός είναι και ο περίβολος που θα μπορούσε να φιλοξενει τα οχήματα των θεατών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το αίτημα έχει γίνει κρούση και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την οποία αναζητούνται από κοινού τρόποι να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Στα συρτάρια του Δήμου μάλιστα υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από την εποχή της διοργάνωσης του θεσμού Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006 που προέβλεπε την αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις