Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πώς φθάσαμε στο «διαζύγιο» Καζάκου - Δημοτικής Αρχής! Ο Οιδίποδας και η συνάντηση Πελετίδη-Καζάκου την παραμονή της ανακοίνωσης

Πώς φθάσαμε στο «διαζύγιο» Καζάκου - Δημ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αναζητείται ήδη νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Οριστικό θα πρέπει να θεωρείται το «διαζύγιο» μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστα Καζάκου και της δημοτικής Αρχής Πελετίδη. Η θητεία του κ. Καζάκου ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, όπως πληροφορείται το thebest.gr.

Μάλιστα, ήδη στη Μαιζώνος αρχίζουν να σκέπτονται το προφίλ του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος όπως λένε στο thebest.gr, δημοτικές πηγές θα αναδειχθεί μέσα από ανοικτή διαδιακασία.

Τα «σύννεφα» στις σχέσεις των δυο μερών είχαν αρχίσει να φαίνονται εδώ και μήνες κάτι που είχαν αντιληφθεί οι γνωρίζοντας τα του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, καθώς αργά αλλά σταθερά τα δυο μέρη άρχισαν να απομακρύνονται.

ΔΗΘΕΠΕ Πάτρας: Ανακοίνωση μελών του Δ.Σ. που κάνουν λόγο για "ομολογία αποτυχίας από τη δημοτική αρχή"

Η αποστασιοποίηση της δημοτικής Αρχής στις επιλογές Καζάκου, έγινε πλέον πασιφανής όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη θερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Ο Κώστας Καζάκος, θέλοντας να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής, αποφάσισε να ανεβάσει τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ». Μια ακριβή παραγωγή με τον ίδιο πρωταγωνιστή και 15μελές θίασο ηθοποιών.

Το κόστος του εγχειρήματος, όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, δεν έγινε δεκτό και με… ενθουσιασμό από την Μαιζώνος, καθώς και οι προηγούμενες παραγωγές του κ. Καζάκου, οι «Μικροαστοί» και ο «Γαλιλαίος», δεν ήταν χαμηλού κόστους.

Τότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την ανεύρεση συγχρηματοδότη της παράστασης, αλλά και οι φήμες πως ο Κώστας Καζάκος δεν πρόκειται να συνεχίσει στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ.

Και ο ίδιος ο ηθοποιός, φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φημολογία, δηλώνοντας στο thebest.gr «κουρασμένος» και αφήνοντας ορθάνοικτο να αποχωρήσει μετά τον Ιούλιο, οπότε και λήγει η σύμβασή του.

Τέλος εποχής για τον Κώστα Καζάκο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας! «Έχω κουραστεί…» λέει στο thebest.gr

Η οριστική ρήξη των δυο πλευρών, ήρθε όταν ο Κώστας Καζάκος, αποφάσισε να ανεβάσει τον Οιδίποδα, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕ, κάτι που πιστοποιήθηκε από την ανακοίνωση του Δημοτικού Θεάτρου, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Η ανακοίνωση αφήνει σαφέστατες αιχμές προς τις επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«…η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι δεν μπορεί να επωμισθεί το ρίσκο μιας παραγωγής εκατοντάδων χιλιάδων ή να εμπιστευθεί παραγωγούς που δεν είναι φερέγγυοι και μπορεί να εκθέσουν το Δήμο. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος ασφυκτιά οικονομικά, μετά τις συνεχείς μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης».

Όπως επίσης ότι: «Οι εποχές των ακριβών παραγωγών δεν υπάρχουν σήμερα και ο Δήμος πρέπει με σύνεση και υπευθυνότητα να αποφασίζει κάθε οικονομικό προγραμματισμό».

Στο τέλος δε της ίδιας ανακοίνωσης το ΔΗΠΕΘΕ εύχεται «καλή επιτυχία» στο εγχείρημα του κ. Καζάκου, λέγοντας του με άλλα λόγια «αντίο»…

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Γιατί δεν συμμετέχουμε στην παραγωγή της παράστασης «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, την προηγούμενη ημέρα της ανακοίνωσης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κώστα Καζάκο.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο από τις αντιδράσεις των δημοτικών παραγόντων, προκύπτει πως έχει αποφασιστεί να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» και καμία από τις δυο πλευρές να μην δώσει συνέχεια στο θέμα.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας δεν θα έχει θερινή παραγωγή και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής θα πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση με ιδιώτη παραγωγό.

Κεραυνός εν αιθρία στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η σκέψη Καζάκου να φύγει

Το προφίλ του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

Όπως είναι φυσικό ήδη στη δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός για τον αντικαταστάτη του κ. Καζάκου. Κύκλοι της δημοτικής Αρχής με τους οποίους συνομίλησε το thebest.gr, ξεκαθάρισαν ότι η επιλογή του προσώπου θα γίνει μέσα από διαφανείς διαδικασίες και βάσει των προτάσεων που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι για το μέλλον του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας.

Όσο  για το προφίλ του επόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή, αν και δεν γίνεται κανένα σχόλιο από τους δημοτικούς παράγοντες, η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι αναζητείται ένα πρόσωπο νέο, με διάθεση και όρεξη για δουλειά, που θα μπορεί να παράξει πολιτισμό, προσαρμοσμένο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η κοινωνία και ο Δήμος Πατρέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις