Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις διακοπές νερού στο Σαραβάλι-Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ για τα προβλήματα του δικτύου

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις διακοπ...

"Αχαρτογράφητο το δίκτυο, επμβαίνουμε όπου μπορούμε" δηλώνει ο Ανδρέας Παπανικήτας

Συνεχείς είναι οι διακοπές νερού στο Σαραβάλι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται, κυρίως για το γεγονός ότι οι διακοπές είναι μη προγραμματισμένες.Το  thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, ο οποίος δήλωσε πως  η διακοπή της υδροδότησης οφείλεται σε έλεγχο του δικτύου. Όπως εξηγεί αυτό γίνεται γιατί το δίκτυο που παρέλαβαν από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ήταν αχαρτογράφητο και ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται οι κεντρικές βάνες, και είναι αναγκασμένοι να κόβουν το νερό τμηματικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο Σαραβάλι αλλά και σε όλους τους περιφερειακούς Δήμους που εντάχθηκαν στην δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΠ και αναμένεται να λυθεί με το νέο έργο χαρτογράφησης και συστημάτων ελέγχου του δικτύου διαρροών και πιέσεων που ξεκινάει μέσα στο 2017.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Παπανικήτας:

«Δημιουργούνται προβλήματα δυστυχώς στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που εντάχθηκαν στον Δήμο Πατρέων και στη δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΠ.

Δυστυχώς δεν μας παραδόθηκε σχέδιο του δικτύου, το οποίο παραμένει αχαρτογράφητο για εμάς και προσπαθούμε βήμα-βήμα να ανιχνεύσουμε την λειτουργία του.

Επεμβαίνουμε στο δίκτυο σε περίπτωση βλάβης, τμηματικά ώστε να μην κοπεί το νερό σε όλο το χωριό, και πραγματοποιούμε ρυθμίσεις πίεσης, να καταλάβουμε κι εμείς που είναι οι βάνες, και ποια διαχειριζόμαστε.

Σε όποιο σημείο μπορούμε τοποθετούμε εμείς βάνες και συστήματα ελέγχου.

Υπάρχει το έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017, το οποίο θα μας επιτρέψει να ελέγξουμε την παροχή για να έχουμε πλήρη εικόνα του δικτύου.

Υποβάλλονται μέσα στον μήνα τα τεχνικά για να μπορέσει να δημοπρατηθεί. Όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσουμε να ελέγχουμε το δίκτυο ώστε να εξαλείφουν τα προβλήματα ,αλλά και να περιοριστεί η κατανάλωση.

Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές, περιφερειακά του Δήμου Πατρέων που εντάχθηκαν από το σχέδιο των Καποδιστριακών Δήμων, στην δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΠ.

Κάνουμε συνεχής ρυθμίσεις πίεσης για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Θα έχουμε πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί το έργο και μπουν συστήματα ελέγχου παντού.

Σήμερα το κάνουμε χειροκίνητα, με τον τρόπο που περιγράψαμε, και αναγκαζόμαστε και έχουμε διακοπές απροειδοποίητες σε σημεία που δεν είχε προβλεφθεί.

Τα προβλήματα είναι γνωστά, επεμβαίνουμε και προχωράμε στην λύση του δικτύου διαρροών και πιέσεων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα:Χωρίς νερό το Σαραβάλι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις