Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Οι Χρήστος Ανεστόπουλος και Γιάννης Αντωνίου στο θέατρο Αγορά

Πάτρα: Οι Χρήστος Ανεστόπουλος και Γιάνν...

Αυτό το Σάββατο 11/2 στις 20.30 - Τίτλος της παράστασης "Solo Χ 2"

Ο συνθέτης και μουσικός Χρήστος Ανεστόπουλος και ο χορογράφος & χορευτής Γιάννης Αντωνίου συνεργάζονται για πρώτη φορά και θα παρουσιάσουν αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 στο θέατρο Αγορά, στην οδό Καραισκάκη πλησίον της Πατρέως, την παράσταση με τίτλο ΣΟΛΟ-Χ2.

Μουσική και χορός, δύο δυνατά στοιχεία καλλιτεχνικής έκφρασης, συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο, δημιουργώντας μια κατάσταση αλληλεπιδρώντων αλλά και ανεξάρτητων οντοτήτων.

Οι Χρήστος Ανεστόπουλος και Γιάννης Αντωνίου, δύο σύγχρονοι καλλιτέχνες με ιδιαίτερη πορεία στην μουσική και το χορό συναντιούνται στο Θέατρο Αγορά για μία μοναδική παράσταση φέρνοντας μαζί τις τέχνες του χορού και της μουσικής, σε μια πρωτότυπη συνύπαρξη μοναδική.

Ο Γιάννης Αντωνίου που είναι και δάσκαλος του χορού, έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας­Κ.Σ.Ο.Τ. και στη φημισμένη Σχολή της οΌπερας του Αμβούργου. Στη Γερμανία χόρεψε στις οΌπερες του Αμβούργου, Osnabruck, της Βόννης αλλα και ως guest με το Underwegs Theater στην Xαιδεβέργη.

Μετά από πρόσκληση του χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής όπου χόρεψε ως σολίστ με την ομάδα του Lines Ballet αλλά και στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Γιάννης Αντωνίου έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο χορογραφίας του Sacramento Ballet, έχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερα και ταινίες και σαν έμπειρος δάσκαλος διεξάγει σεμινάρια και masterclasses σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το 2010 δημιούργησε τον Χώρο Τεχνών KUNST­STOFF arts, που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, όπου δίδασκε ο ίδιος και άλλοι καλλιτέχνες με βάση τις εναλλακτικές μορφές άσκησης του σώματος για την αναγνώριση της προσωπικής έκφρασης και της σωματικής συνειδητότητας. Πρακτικές που χρησιμοποιεί είναι: κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, performance practice, yoga, διαλογισμός, contact improvisation, new media και πολεμικές τέχνες.

Επίσης εδώ και 12 χρόνια συνεργάζεται με το θέατρο Dock11 του Βερολίνου.

Aπό το 2015 έχει την έδρα τoυ στην Αθήνα.

Το τελευταίο του έργο Portrait of unknown man παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Από το 2016 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και δάσκαλος στην Επαγγελματική Σχολή Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου.

Ο Χρήστος Ανεστόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα, το 1971. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και συγκεκριμένα κιθάρα το 1986 με τον Διονύση Σαμπαζιώτη. Πολύ γρήγορα ασχολήθηκε με την σύνθεση και παρουσίασε τις πρώτες του συνθέσεις μαζί με τον δάσκαλό του το 1993, σε διοργάνωση του Νίκου Τουλιάτου.

Ασχολήθηκε με την κλασσική κιθάρα και την σπουδή του οργάνου, απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα στη κλασική με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζιώτη, Ρούλη Κολοκυθά, Δημήτρη Δημακόπουλο, αλλά και στα θεωρητικά. Από νωρίς ξεκίνησε να διδάσκει κλασσική κιθάρα αλλά και ηλεκτρική αργότερα.

Έγραψε μουσική για χορό και συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού της Τατιάνας Λοβέρδου, για παραστάσεις στο Φεστιβάλ Πάτρας και στην Αθήνα. Σπούδασε και μελέτησε ηλεκτρική κιθάρα με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζιώτη, Τάκη Μπαρπέρη, Γιώτη Σαμμαρά και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια κιθάρας και όχι μόνο, από μεγάλα ονόματα της jazz όπως Pat Martino-John Scofield-John Abercrombie-Μάρκος Αλεξίου.

Η σχέση του με την jazz μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς και πολλές φορές δημιούργησε αλλά και συμμετείχε σε trio-quartet σχήματα. Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Eivind Aarset, David Lynch, Νίκος Τουλιάτος, Νατάσσα Μουμτζίδου, Γιώργος Μεταξάς, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασίλης Ποδαράς, Σωτήρης Ντούβας και άλλους.

Επίσης συναυλίες με δική του μουσική έχει πραγματοποιήσει σε φεστιβάλ όπως Πάτρας, Λάδωνα, Αισχυλείων (Ελευσίνας). Το 2016 ξεκινά και η συνεργασία με τον Νίκο Τουλιάτο παρουσιάζοντας live ένα duo με βάση τον αυτοσχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλους όπως η Νατάσσα Μουμτζίδου.

www.facebook.com/christosanestopoulosmusic.

*Είσοδος 6€ με κράτηση - 8€ ταμείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture