Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

A.Κατσανιώτης για επίσκεψη Σπρίτζη: «Αρκετά πια με τους… περαστικούς. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι σκηνή κυβερνητικών παραστάσεων!» ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

A.Κατσανιώτης για επίσκεψη Σπρίτζη: «Αρκ...

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Ο κ. Σπίρτζης επιλέγει τη γνώριμη κυβερνητική τακτική των… μονόπρακτων παραστάσεων χωρίς διάλογο και αντίλογο, αγνοεί την Περιφέρεια και παραμένει άφαντος και άλαλος, προσβάλλοντας τον θεσμό της Περιφέρειας, αλλά και το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως, της Αχαΐας και της Ηλείας που ακόμα περιμένουν την υλοποίηση της Πατρών – Πύργου. Με τη στάση του, αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το… άδικο αίμα που διαρκώς χύνεται στον δρόμο καρμανιόλα, που με απόλυτα δική του ευθύνη παραμένει χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό τσιμέντου».

Αυτά, μεταξύ άλλων δήλωσε ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, που το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2017 βρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και ως επικεφαλής της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» έφερε προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών στην Αχαΐα, χωρίς να περιλαμβάνονται όμως στο πρόγραμμά του, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για το μεγάλο οδικό έργο της Πατρών – Πύργου που στα δύο χρόνια της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καρκινοβατεί και στα αντίστοιχα χρόνια της υπουργίας Σπίρτζη, έχει πέσει έξω από όλα τα χρονοδιαγράμματα και όλες τις εξαγγελίες.

Ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών προς το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της Δυτικής Ελλάδας και κάλεσε, τόσο τον Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, όσο και το σύνολο του Σώματος να αποδείξουν πως η Δυτική Ελλάδα δεν παραμένει στον ρόλο του «φτωχού συγγενή» και του απλού ωτακουστή των κυβερνητικών μονολόγων, αλλά μπορεί να διεκδικήσει με δυναμισμό όσα η περιοχή δικαιούται.

«Ανέχεστε, κ. Περιφεριάρχη να θεωρείστε ο εκπρόσωπος μίας περιοχής που παριστάνει τον φτωχό συγγενή του κάθε υπουργικού κλιμακίου και κάθε γραφειοκράτη των Αθηνών ή θα αποδείξετε επιτέλους, πως μπορείτε να είστε ο πολιτικός ηγέτης μίας περιοχής που ξέρει και μπορεί να διεκδικεί το μέλλον της;» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, που ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει ψήφισμα καταδίκης της συμπεριφοράς και της αντιμετώπισης του κ. Σπίρτζη προς την περιοχή.

Τελικά, μετά από συζήτηση που διεξήχθη και καθώς ο περιφερειάρχης είχε προετοιμάσει επιστολή προς τον κ. Σπίρτζη για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία και ανέγνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο, η παράταξη «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» συναίνεσε στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και με απόφασή της, στήριξε την επιστολή.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κατσανιώτης όπως αναφέρει η ανακοίνωση του, δήλωσε τα εξής: «Φορώντας την προβιά των δήθεν δημοκρατικών και με εξαγγελίες για δήθεν διαβουλεύσεις, οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης συντάσσουν σχέδια στα γραφεία των Αθηνών και εκδράμουν στην ελληνική περιφέρεια, νομίζοντας ότι επισκέπτονται… ιθαγενείς.

Ο  ήδη κατηγορούμενος στη συνείδηση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, υπουργός Υποδομών, ας καταλάβει ότι στη Δυτική Ελλάδα, ούτε ζούμε με χάντρες και καθρεπτάκια, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να πεθαίνουμε στους δρόμους της δικής του ανεπάρκειας. Αρκετά πια με τον ανυπόφορο λαϊκισμό σε αυτό τον τόπο. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι… σκηνή παραστάσεων. Είναι ο τόπος μας και το μέλλον του δεν το χαρίζουμε σε… περαστικούς!».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Πληροφορηθήκαμε μόλις χθες την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών κ.  Χρ. Σπίρτζη στην Πάτρα και το Αίγιο.

Κατά την επίσκεψή του, έγινε γνωστό πως ο ο κ.Σπίρτζης θα επισκεφθεί τα έργα του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπία Οδός» και του σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο – Πάτρα, αλλά και σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, ότι θα προβεί σε εξαγγελίες για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα.

Πλην όμως, με κατάπληξη διαπιστώνουμε ότι στο πρόγραμμα του Υπουργού δεν γίνεται πουθενά αναφορά για συνάντηση και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και πιο συγκεκριμένα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν και κυρίως, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ένα έργο έναντι του οποίου, ο συγκεκριμένος Υπουργός είναι ήδη υπόλογος έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Σπίρτζης, ενδεχομένως επιλέγει τη γνώριμη κυβερνητική τακτική των «μονόπρακτων παραστάσεων», χωρίς διάλογο και αντίλογο, χωρίς ουσιαστική δημοκρατική διαβούλευση με τους θεσμούς.

Ο κ. Σπίρτζης αγνοεί την Περιφέρεια, παραμένει άφαντος και άλαλος, προσβάλλοντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και παίζοντας με την αγωνία των πολιτών της Αχαΐας και της Ηλείας. Δεν σέβεται ούτε το άδικο αίμα που διαρκώς χύνεται στον δρόμο – καρμανιόλα.

Η συμπεριφορά του στην περιοχή έχει ήδη χαρακτηριστεί, καθώς ούτε ο ίδιος, ούτε ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο πρωθυπουργός, έχουν δεχτεί μέχρι τώρα κάποια συνάντηση με την Περιφέρεια για την Πατρών – Πύργου, αντίθετα με ότι έπραξαν όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Είναι προφανές ότι ο κυβερνητικός θίασος που ταλαιπωρεί τη χώρα, επιλέγει να μην κάνει παραστάσεις χωρίς κομματικό ακροατήριο, προτιμάει τους μονολόγους και τις εξαγγελίες δίχως ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Το ζήτημα όμως είναι και τι πράττουμε εμείς. Παραμένουμε απλοί ωτακουστές των κυβερνητικών μονολόγων;

Η περιφερειακή Αρχή προτιμάει να συνεχίζει στην κατεύθυνση της «επαιτείας», παρακαλώντας για τα αυτονόητα και τις διεκδικήσεις δεκαετιών ή μήπως οφείλει να απαιτήσει με ηχηρό τρόπο όσα η περιοχή μας δικαιούται;

Ανέχεστε, κ. Περιφεριάρχη να θεωρείστε ο εκπρόσωπος μίας περιοχής που παριστάνει τον «φτωχό συγγενή» του κάθε υπουργικού κλιμακίου και κάθε γραφειοκράτη των Αθηνών, που δίνουν φτηνές παραστάσεις στους «ιθαγενείς» της περιφέρειας ή θα αποδείξετε πως μπορείτε να είστε ο πολιτικός ηγέτης μίας περιοχής που ξέρει και μπορεί να διεκδικεί το μέλλον της;

H παράταξή μας σας καλεί να στηρίξετε το ακόλουθο ψήφισμα, ως μία πρώτη «απάντηση» στην συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών και ζητάει την λήψη περαιτέρω αποφάσεων για κλιμάκωση της αντίδρασης της Περιφέρειας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας καταγγέλλει την απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αυτή εκφράζεται τόσο από τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα όσο και από τον Υπουργό Υποδομών κ.Σπίρτζη , οι οποίοι επιδεικτικά και επανειλημμένα αποφεύγουν την θεσμική συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις σε έργα υποδομών με ιδιαίτερη τοπική και εθνική σημασία, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου, η νέα σιδηροδρομική γραμμή, κ.α.

Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα, προσβολή και επιδεικτική αδιαφορία έναντι των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας η στάση του Υπουργού Υποδομών, ειδικά από τη στιγμή που η Δυτική Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ε.Ε σε διαθέσιμο κατά κεφαλή εισόδημα, ενώ κατά κοινή ομολογία αποτελεί την πιο «ευρωπαϊκή» περιφέρεια της χώρας, την περιοχή με σαφή σύνδεση με την Ευρώπη.

Σε επίπεδο υποδομών οι ελλείψεις χρονίζουν και στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές και σε χρήματα, ενώ η λέξη ανάπτυξη φαντάζει ανέκδοτο στην Περιφέρεια της «λακκούβας και του ανύπαρκτου επαρχιακού δικτύου».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας διαμηνύει στην κυβέρνηση πως η αυτοδιοίκηση αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας και η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, είναι μία δημοκρατική κατάκτηση που δεν απεμπολούμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πολιτική, να ξεκινήσει ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και να ανταποκριθεί στις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της έναντι της Δυτικής Ελλάδας, με τρόπο άμεσο, σαφή και ξεκάθαρο.

Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι… σκηνή παραστάσεων! Είναι μια περιοχή που διεκδικεί το μέλλον που δικαιούται.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις