Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ.Μπονάνος για συνένωση νοσοκομείων Ρίου κι Αιγίου:"και αν δεν μπορείς να κάμεις τα πράγματα όπως τα θέλεις τουλάχιστον όσο μπορείς μην τα χειροτερεύεις"

Χαρ.Μπονάνος για συνένωση νοσοκομείων Ρί...

Αντίθετος στην πρόταση ο πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας

Ο πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση του νυν Διοικητή του ΠΓΝΠ για συνένωση με το νοσοκομείο Αιγίου. Η πρόταση του Θ. Πισιμίση έχει προκαλεί διαφωνίες.

Αχαΐα:Γιατί ο Διοικητής του ΠΓΝΠ προτείνει τη συνένωση των νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου - Οι πρώτες αντιδράσεις

ΝΟΔΕ Αχαΐας: "Συνένωση νοσοκομείων θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του νοσοκομείου Αιγίου και αύξηση των ασθενών στο Ρίο"

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος επισημαίνει:"Είναι αλήθεια ότι όταν εκφέρεις δημόσιο λόγο, εκτίθεσαι στην κοινωνία των πολιτών και θα πρέπει να φροντίζεις να είναι συγκροτημένος με επιχειρήματα που να έχουν σοβαρό περιεχόμενο και να στηρίζουν την δημόσια τοποθέτηση σου.Ο διοικητής του ΠΓΝΠ αρχίζει να μας συνηθίζει με προτάσεις καινοφανείς, πρωτότυπες που ξενίζουν αλλά τουλάχιστον είναι σοβαρή πρόκληση για συζήτηση. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει την πρωτότυπη ιδέα του να υπογράφουν οι νοσηλευόμενοι για παραλαβή σεντονιών, ιδέα που για την αξία της δεν χρειάζεται πρόσθετος σχολιασμός έγινε άλλωστε πανελλαδική επιτυχία.


Επανέρχεται όμως με μια καινοφανή ιδέα ,προφανώς στο αδιέξοδο που συναντάει στην αγωνία του να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο προβλημάτων του νοσοκομείου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ο προθάλαμος της σκέψης Λιαροπουλου για 140 νοσοκομεία πανελλαδικά που δεν χρειάζονται ,αλλά μια αυθόρμητη ,παρορμητική σκέψη που δυστυχώς όσο και να έψαξα στο κείμενο δεν βρήκα τεκμηρίωση .


Είναι γνωστό χρόνια τώρα από το 2005 το αντιμετωπίζαμε όταν ήμουν αντιπρόεδρος ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία υπολειτουργούν και φορτώνουν το Ρίο με περιστατικά που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τοπικά .Ειδικά δε για το νοσοκομείο Αιγίου που τοπογραφικά στηρίζει μια τεράστια περιοχή της αν Αχαΐας η οποία γιγαντώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες (Ακράτα ,Διακοφτό, Κραθι) με παραθεριστές είναι επιβεβλημένο να ενισχυθεί σε δυναμικό και μάλιστα παλαιότερα το προορίζαμε λόγω εθνικού δρόμου σε τραυματολογικό κέντρο .Τι νόημα έχει η ενοποίηση ;Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις .Μια προς μια.


Μήπως επειδή αδυνατούμε άμεσα να φέρουμε τουλάχιστον 50 νοσηλεύτριες στο Ρίο βλέπουμε με πονηρό μάτι το οποίο προσωπικό υπάρχει να το απαλλοτριώσουμε και εκεί να χρησιμοποιείται σαν τόπος νοσηλείας χρόνιων περιστατικών; Αν θέλουμε πάλι να στέλνουμε το επιστημονικό προσωπικό στα πρόσφατα ανακαινισθέντα χειρουργεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετά από τις επεμβάσεις ποιος θα παρακολουθεί τα περιστατικά; Είναι διαφορετικό πράγμα στα πλαίσια συνεργασίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ,οι επισκέψεις ειδικοτήτων που ελλειπουν ,το εφαρμόσαμε επί διοίκησης μου και επί Δημαρατου σε Αίγιο Κεφαλονιά και Πύργο και άλλο ζήτημα η περίεργη ενοποίηση .Αλλά ίσως το πλέον εξοργιστικό της πρότασης είναι ότι στο κείμενο αναφέρεται σαν λεπτομέρεια άκουσον άκουσον η διακίνηση ασθενών ,μετακίνηση Ιατρών, συγγενών .

Δηλαδή κύριε διοικητά οι διαδρομές θανάτου με τα ασθενοφόρα για 38 χιλιόμετρα η συνεχής μετακίνηση από τις οργανικές τους θέσεις του επιστημονικού προσωπικού ,η ταλαιπωρία συγγενών είναι λεπτομέρειες; Νομίζω ότι πρέπει για το ζήτημα να ακούσουμε την φωνή των Αιγιωτών, κυρίως όμως να ξεκαθαρίσει η διοίκηση της ΥΠΕ αν συντονίζεται με την συγκεκριμένη περίεργη άποψη .Τις ωφελείται από αυτήν την άποψη λοιπόν ;Σίγουρα όχι οι ασθενείς ούτε το ήδη κουρασμένο προσωπικό.

Κλείνω παραφράζοντας Καβάφη ,και αν δεν μπορείς να κάμεις τα πράγματα όπως τα θέλεις τουλάχιστον όσο μπορείς μην τα χειροτερεύεις".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις