Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το thebest.gr έμαθε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όλες τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας προσφύγων- Είχε υπάρξει συζήτηση με το Δήμο

Πάτρα: Το thebest.gr έμαθε από την Ύπατη...
Χριστακόπουλος Θάνος

162 άτομα χωράνε στο ξενοδοχείο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στην Πάτρα το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε ξενοδοχείο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με την συνεργασία, σε τοπικό επίπεδο, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis». Η εγκατάσταση των 40 πρώτων Σύριων προσφύγων στο Ρίο προκάλεσε περιορισμένες αντιδράσεις, ενώ αναπτύχθηκε κι έντονη δημόσια συζήτηση γιατί δεν είχαν ενημερωθεί για τον σχεδιασμό αυτό οι τοπικοί φορείς.

Ωστόσο όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Στέλλα Νάνου, η οποία χειρίζεται για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εδώ και κάποιο διάστημα κλιμάκιο της Υ.Α. είχε επισκεφθεί την αχαϊκή πρωτεύουσα και μάλιστα είχε συνάντηση με τη δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Σε εκείνη την συνάντηση, σύμφωνα με την κυρία Νάνου, είχε συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και από τη πλευρά του Δήμου μάλιστα είχε διαμορφωθεί κλίμα συνεννόησης και είχε εκφραστεί διάθεση συνεργασίας.

Όπως επισημαίνει η κυρία Νάνου οι επαφές με το ξενοδοχείο έγιναν απευθείας με την Ύπατη Αρμοστεία και όταν οι χώροι του ήταν πλέον διαθέσιμοι κι υπογράφηκε η σχετική σύμβαση συνεργασίας, ξεκίνησε η εγκατάσταση των προσφύγων. Πρόκειται για ανθρώπους που διέμεναν, κυρίως στον καταυλισμό του Κατσικά Ιωαννίνων και στο Τσεπέλοβο.

«Όπως καταλαβαίνετε, ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά, έρχεται χειμώνας και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να μένουν μέσα σε σκηνές. Στόχος μας είναι να διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να φύγουν για την χώρα προορισμού τους στην Ευρώπη», επισημαίνει η κυρία Νάνου.

Σιγά-σιγά αναμένεται να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο και άλλα άτομα, μάλιστα ήδη την Παρασκευή θα καταφθάσει στο Ρίο ακόμα ένα γκρουπ προσφύγων. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου όπου φιλοξενούνται είναι 162 ατόμων, όχι 200 όπως έχει γραφτεί μέχρι σήμερα, και πρόθεση της Υ.Α. είναι, στην εξέλιξη του προγράμματος, να μην υπάρξουν κενές θέσεις.

Όπως μας εξήγησε η κυρία Νάνου πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «τρέχει» και σε άλλες περιοχές της χώρας και πέραν της διαμονής προσφέρεται στους πρόσφυγες μια σειρά άλλων υπηρεσιών (στην Πάτρα με την βοήθεια του Praksis) όπως διερμηνείας, κοινωνικής υποστήριξης, ιατρικής περίθαλψης κ.α.. Οι πρόσφυγες θα τρώνε μέσα στο ξενοδοχείο ενώ τους παρέχεται κι ένα πακέτων με είδη προσωπικής υγιεινής.

 

Πάτρα: Τα υγρά μάτια των μικρών προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται από προχθές στο Ρίο-Οι πρώτες ημέρες στο...καταφύγιο της Αχαϊας- ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις