Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Συναγερμός για τον εντοπισμό αεροσκάφους Cessna- Το στίγμα του χάθηκε πάνω από τα Καλάβρυτα- Δύο οι επιβαίνοντες

Αχαΐα: Συναγερμός για τον εντοπισμό αερο...

Επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής

22:50 Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο 32χρονος πιλότος των Super Puma  ήταν ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Τσέσνα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.

Το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω του Facebook.

22:15 Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αεροσκάφους τυπου τσέσνα με δύο επιβαίνοντες (εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο. Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου. Στις έρευνες συμμετέχει από απόψε και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

21:45 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι έρευνες των αρχών, στα ορεινά, επικεντρώνονται έξω από τα Καλάβρυτα και προς την Ζαχλωρού.Την ίδια ώρα σκάφος του λιμεναρχείου από το Αίγιο συμμετέχει στις θαλάσσιες έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

 

20:45 Όπως αναφέρει σε σχετικό του τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Πυροσβεστική Υπηρεσίας έχει ξεκινήσει έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων για πιθανό εντοπισμό αεροπλάνου τύπου «Τσέσνα», το στίγμα του οποίου χάθηκε νωρίτερα το απόγευμα, ενώ πετούσε πάνω από την ορεινή Αχαΐα, με προορισμό τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

 

20:25 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsbomb.gr το δρομολόγιο που ακολουθούσε το αεροσκάδος που αγνοείται ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα. Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε από την Πελοπόννησο.

Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.

20:00 Αεροσκάφος Cessna 172 που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αγνοείται. Το στίγμα του χάθηκε  την ώρα που πετούσε πάνω από ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η ΠΑ ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR) για την ανεύρεση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Cessna επιβαίνουν δύο άτομα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για πρόβλημα στις επικοινωνίες ή για κάτι άλλο.

Το Αεροσκάφος έφυγε από Ανδραβίδα και πάνω από την περιοχή των Καλαβρύτων έδωσε το τελευταίο του στίγμα...

Έχει δοθεί εντολή να «σηκωθεί» κι ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες εχουν επεκταθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ξυλοκάστρου.

 

ΠΗΓΗ: kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις