Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΤΡΙΖΗ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΓΓΟΥ ΣΤΟ 57 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΤΡΙΖΗ, ΛΑΜΠΡΟΠΟ...

Πάμε συμπρωτεύουσα από 2/11

Πλησιάζει η έναρξη του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα το Πατρινό ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο μιας και νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από την Πάτρα θα δώσουν το παρών μέσα από ταινίες όπου είτε παίζουν είτε έχουν υπογράψει τη σκηνοθεσία.

Κατ’ αρχήν το «Short Fuse» σε σκηνοθεσία του Κώστα Σκύφτα και του Πατρινού Ανδρέα Λαμπρόπουλου με τον Αποστόλη Τότσικα ως πρωταγωνιστή θα είναι μεταξύ των 11 φιλμ που έχουν ήδη βγει στις αίθουσες, τα οποία θα προβληθούν και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το στόρι της ιδιαίτερης αυτής ταινίας με στοιχεία από το σινεμά του Ταραντίνο, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Άρη που βρίσκεται ζωσμένος με εκρηκτικά, μπλεγμένος ανάμεσα στην αστυνομία και τον υπόκοσμο, σε αυτή τη γεμάτη σασπένς ταινία δράσης.

Ακόμα θα προβληθεί το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου όπου παίζει η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου. Κάποιοι μαυρίζουν, άλλοι καίγονται, όπως ο Κωστής, ένας μεσήλικας γιατρός στην καλοκαιρινή Αντίπαρο, ο οποίος ερωτεύεται μέχρι τρέλας την νεαρή τουρίστρια Άννα.

Η ταινία είχε αποσπάσει το βραβείο Works in Progress της Αγοράς του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Να μην παραλείψουμε πως στη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3 - 13 Νοεμβρίου 2016) στην κατηγορία Πρεμιέρες, με ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και έμπειρων δημιουργών, θα προβληθεί το φιλμ «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη» του Κώστα Ζάπα. Ο σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ακραία ερωτική ιστορία, «ηλεκτρισμένη» όπως οι ήρωές της – τέσσερις άνθρωποι που διψούν για αγάπη με κάθε κόστος. Πρωταγωνιστούν οι Άγγελος Βαλέρας, Αγγελική Παπαθεμελή, η Πατρινή ηθοποιός Νικολίτσα Ντρίζη και ο Αντώνης Παπαδόπουλος που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

Επιπλέον, το κοινό του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και τη νέα σκηνοθετική δουλειά του διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανού διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ με τίτλο «A Beautiful Day» και πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μπρόλιν.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ της νέας ταινίας του Κώστα Ζάπα "Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη" - Παίζει και η Πατρινή ηθοποιός Νικολίτσα Ντρίζη

Ο Πατρινός αυτοδίδακτος σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος μίλησε στο thebest.gr για το "Short Fuse" και τη συνεργασία με τον Κασιδόκωστα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ "ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture