Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κηδεύτηκε ο γνωστός και καταξιωμένος έμπορος Αλέξιος Κάλλιστρος

Πάτρα: Κηδεύτηκε ο γνωστός και καταξιωμέ...

Έφυγε πλήρης ημερών - Έντεκα ιερείς παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε στην κοινωνία της Πάτρας και στον εμπορικό κόσμο, η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του γνωστού και καταξιωμένου εμπόρου της πόλης της Πάτρας Αλεξίου Βασ. Κάλλιστρου, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα εμπορίας καλτσών και εσωρούχων στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κορίνθου, μετά την Αγίου Νικολάου.

Ο εκλιπών που μέχρι πριν περίπου 2 εβδομάδες, ήταν εκεί στο κατάστημα, ευγενής και χαμηλών τόνων, υπήρξε ένας δραστήριος και σοβαρός επιχειρηματίας, ένας καλός οικογενειάρχης με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στην χριστιανική θρησκεία και παράδοση. Άριστος και μειλίχιος ως οικογενειάρχης, πορεύθηκε στο δρόμο του Θεού και διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, υπηρετώντας την Χριστιανική Εστία Πατρών ως πρόεδρός της για πολλά χρόνια τις δεκαετίες ’80 και ’90.

Η σύζυγός του Έφη Κάλλιστρου, είναι επίσης εκ των βασικών στελεχών της Χριστιανικής Εστίας διδάσκοντας στα γυναικεία τμήματα. Ο Αλέξιος και η Έφη Κάλλιστρου απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Παναγιώτη Κάλλιστρο, οι οποίοι έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες. Επίσης ο εκλιπών είχε τη χαρά να δει εννέα εγγόνια.

Την επιχείρηση με τις κάλτσες, εσώρουχα, πυτζάμες, κ.α. συνεχίζει αξιέπαινα ο γιος του Παναγιώτης (Τάκης) Κάλλιστρος με την σύζυγο του Φωτεινή. Η εξόδιος ακολουθία του Αλέξιου Κάλλιστρου εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 στις 3 το μεσημέρι ενώ η ταφή θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

Στην εξόδιο ιερά ακολουθία προεξήρχαν ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης και ο προιστάμενος του ι. ναού Ευαγγελιστρίας αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος συμπαραστατούμενοι από τους άλλους ιερείς της Ευαγγελίστριας καθώς και από ιερείς των ενοριών του Αγίου Νικολάου και της Παντάνασσας.

Ανάμεσα στα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη του Αλεξίου Κάλλιστρου ήταν κι αυτό από την Καλτσοβιομηχανία Πουρνάρα, μία ιδιαίτερα γνωστή εταιρεία στο χώρο, με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια το κατάστημα Κάλλιστρου.

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις