Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Τι... είδαν οι δημοσιογράφοι των N.Y. Times και του Elle στο Αίγιο;

Αχαϊα: Τι... είδαν οι δημοσιογράφοι των ...

Επίσκεψη από επτά δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τη γαστρονομία και τον τουρισμό

O Σύνδεσμος Προστασίς και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (σ.π.ο.α.κ.) «o Αρίων» εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του με την τουριστική ανάδειξη του Κορινθιακού και των περιοχών που τον περιβάλλουν. Η οργανωμένη τουριστική προβολή στηρίζεται κυρίως στις θεματικές μορφές που ενώνουν τον τόπο και δημιουργούν ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν άξιο να προσεγγίσει τις αγορές της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με επίκεντρο τον Γαστρονομικό Τουρισμό, ο Σύνδεσμος οργάνωσε κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2016, ταξίδι εξοικείωσης σε συνεργασία με τη «Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι» και την MTC GROUP. Με έτος ίδρυσης το 1956 η IFWTWA (International Food, Wine and Travel Writers Association (http://ifwtwa.org) θεωρείται εκ των πλέον καθιερωμένων διεθνών ενώσεων που καινοτομεί συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό.

Συγκεντρώνει 3.000 μέλη, έγκριτους ταξιδιωτικούς, τουριστικούς και γαστρονομικούς δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συντάκτες, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και τουριστικούς οργανισμούς ή ενώσεις.

Τα άρθρα και δημοσιεύματα των μελών της Ένωσης φιλοξενούνται σε αναγνωρισμένα ΜΜΕ όπως N.Y. Times, L.A. Times. Miami Herald, Gourmet, Bon Apetit, Elle, κλπ.

Στόχος της Ένωσης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για προβολή  και ανάδειξη της γαστρονομίας και του Τουρισμού καθώς και η εκπαίδευση, ανταλλαγή απόψεων και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Οι επτά προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στο Λουτράκι, την Κόρινθο, το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, τη Δωρίδα, την Αράχωβα και τη Θήβα με φροντίδα των τοπικών Δήμων-Μελών του Συνδέσμου και είχαν την ευκαιρία, πέρα από την τοπική γαστρονομία, να ξεναγηθούν στα σημεία τουριστικής σημασίας κάθε περιοχής.

Στη διάρκεια των περιηγήσεών τους έκαναν ταυτόχρονες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποσπώντας το θαυμασμό των χιλιάδων αναγνωστών και φίλων τους, ενώ με την επιστροφή τους, αναμένεται η δημοσίευση άρθρων και ρεπορτάζ που θα συμβάλλουν στη διεθνή προβολή των περιοχών που επισκέφθηκαν.

Ο  Σ.Π.Ο.Α.Κ. θεωρεί την ενέργεια επιτυχημένη με βάσει τα πρότυπα και τους στόχους που

έχει θέσει, δηλώνει ότι  θα συνεχίσει και με άλλες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση και καλεί όλα τα Μέλη του για συμμετοχή στις μελλοντικές δράσεις και ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις