Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μια ομάδα Πατρινών βοηθά τα παιδιά της πόλης που δοκιμάζονται από τον καρκίνο

Μια ομάδα Πατρινών βοηθά τα παιδιά της π...

Μίλησαν στο The Best Kid’s Diary

Το «Save an angel Patras» είναι ένας φιλανθρωπικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό του, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τις νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο) κατά την παιδική ηλικία, όσο και την οικονομική ή άλλη ενίσχυση των μικρών «αγγέλων» των οικογενειών τους ή όσων έχουν την επιμέλεια παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο). Τα μέλη του Συλλόγου Ζέττα Αποστολοπούλου-Σπανού, Ντάνα Φραγκούλια-Χειλά, Αγαθή Φλώρου, Μάντυ Αποστολοπούλου, Δώρα Μπαρλίγκα, Τίνα Ρεμούνδου, μίλησαν στο The Best Kid’s Diary.

Κυκλοφορεί η free press έκδοση The Best Kid's Diary - Που θα το βρείτε -Tα πάντα για το παιδί και τον γονιό

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

 


Πώς προέκυψε η δημιουργία του Συλλόγου;

Η ιστορία του «Save an Angel» ξεκίνησε από το νησί της Ρόδου το 2013. Μια ιστορία αγάπης για το παιδί και τον άνθρωπο. Εκεί, οι δράσεις του συλλόγου αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, με απο­τέλεσμα δεκάδες οικογένειες να λαμβάνουν ουσιαστική βοήθεια ετησίως. Το 2015 μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών από την Πάτρα, αποφάσισε να μεταφέρει αυτή την προσπά­θεια και στην πόλη μας. Με πρωτοπόρους τα 27 Ιδρυτικά του μέλη, σήμερα ο σύλλογος αριθμεί 200 περίπου τακτικά μέλη, σε μία συλλογική προσπά­θεια ανιδιοτελούς προφοράς κι αλληλεγγύης.

Ποια είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει;

Στην Πάτρα δεν υπάρχει ογκο­λογική κλινική παίδων. Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες της περιοχής μας που το παιδί τους πάσχει από κάποια νεοπλασματική ασθέ­νεια. Το οικονομικό κόστος εί­ναι δυσβάσταχτο για κάποιες οικογένειες. Όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία του συλλόγου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κυρίως γραφειοκρατικά. Όμως με υπο­μονή και επιμονή τα προσπερ­νάμε διαρκώς. Αλώστε στόχος είναι η βοήθεια παιδιών που δοκιμάζονται στην πιο τρυφερή τους ηλικία. Αυτή είναι η ουσία, αυτό προέχει.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κά­ποιος το «Save an angel»;

Συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις μας. Η οικονομική ενί­σχυση του συλλόγου μας είναι σίγουρα σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά σε εθελοντικό επίπεδο. Όποιος συμπολίτης έχει τη διάθεση να προσφέρει το χρόνο, τη γνώση ή τον οβολό του είναι ευπρόσ­δεκτος στο «Save an Angel Patras».

Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμε­ρα ο Σύλλογος;

Το «Save an Angel Patras» πήρε νομική υπόσταση τον Ιούνιο του 2015. Από τότε μέχρι σήμερα, 5 οικογένειες με παιδιά που πά­σχουν από καρκίνο, έχουν δεχτεί την οικονομική και ψυχολογική στήριξή μας, γεγονός που οφεί­λεται στην τεράστια και άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μας αλλά και δεκάδων τοπικών επιχειρήσεων. Τους ευχαριστού­με όλους θερμά.

Ποιος είναι ο σκοπός του Συλ­λόγου;

Το «Save an Angel Patras» εί­ναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κι έχει ως σκοπό του, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποί­ηση του κοινού, σχετικά με τις νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο) κατά την παιδική ηλικία, όσο και την οικονομική ή άλλη ενίσχυση των μικρών «αγγέλων», των οικογενειών τους ή όσων έχουν την επιμέ­λεια παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Εί­ναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς ο τομέας της ενημέρωσης κι η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών που νοσούν.

 

 

Ποιά είναι τα άμεσα σχέδιά σας;

Στις 22 Οκτωβρίου ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει ενεργά στη 2η Διαπεριφερειακή Συνάντη­ση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες με κεντρικό θεματι­κό άξονα: «Κοινωνική ευθύνη -Αλληλεγγύη- Εθελοντική προ­σφορά» που πραγματοποιεί το Κέντρο Επικοινωνίας και Προ­βολής στο ξενοδοχείο Αστήρ, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε αυτά τα τόσο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Στη συνέχεια θα πραγματοποι­ήσουμε εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, κατά τη Χριστου­γεννιάτικη περίοδο με στόχο την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, με παράλληλες εκδη­λώσεις επιστημονικού ενδιαφέ­ροντος με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

Μάντυ Αποστολοπούλου (πρόεδρος), Ασπασία Ασημακοπούλου (αντιπρόε­δρος), Τέτη Τζαμαλούκα (γραμματέας), Τίνα Ρεμούνδου (ταμίας) Σάσα Γαλια­τσάτου (μέλος)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight