Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: Εθνικά και πνευματικά επιζήμια η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών

Άγγελος Τσιγκρής: Εθνικά και πνευματικά ...

"Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αναγκαίο"

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογιλας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αναγκαίο για τη διαμόρφωση του ήθους και του χαρακτήρα των νέων.

Παιδεία δεν είναι μόνον η ξερή μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Είναι πρωτίστως η διάπλαση χαρακτήρων, η διαμόρφωση ολοκληρωμένων ανθρώπων.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου είναι, ίσως, η καλύτερη μέθοδος για να δώσουμε στα μαθητές μας ελπίδα και αισιοδοξία μέσα στην πολύμορφη και πολυεπίπεδη κρίση που ζούμε.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας είναι στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιστορία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια, με τους ήρωες και τους μάρτυρες του λαού μας.

Η ιδιοπροσωπία της Ορθόδοξης Χριστιανικής τέχνης, η συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση της διαχρονικής μας γλώσσας, η επίδραση του Ορθοδόξου Ελληνισμού στην οικοδόμηση του πολιτισμού των βαλκανικών και ανατολικών ευρωπαϊκών λαών, αυτά και πολλά άλλα, δίνουν στους νέους μας μια σφαιρική εικόνα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Γένους μας.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί και δραστηριοποιείται ως πρεσβευτής του Ελληνικού ιδεώδους σε όλη την υφήλιο και συνιστά τον συνεκτικό κρίκο των απανταχού αποδήμων Ελλήνων με το κέντρο.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, της Ιεραρχίας αλλά και των Θεολόγων εκπαιδευτικών, έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη αυτή…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις