Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αντύπα - Υπήρξε μέλος της χρυσής «φουρνιάς» του τοπικού πόλο

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αντύπα - Υπήρ...

Η κηδεία του έγινε στο ναό της Αγίας Σοφίας και η ταφή του στο Β' Δημοτικό κοιμητήριο στη Λεύκα

Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 43 του χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Αντύπα, σκόρπισε θλίψη στην Πατραϊκή κοινωνία και στον ΝΟΠ.

Ήταν αντιπρόεδρος του ΝΟΠ – Ναυτικού Ομίλου της Πάτρας, λάτρης των θαλάσσιων σπορ, παλιός κολυμβητής αλλά και μέλος, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, της χρυσής «φουρνιάς» του τοπικού πόλο. Ο Δημήτρης Αντύπας που ήταν και ανιψιός του Χρήστου Πάνα που είχε ένα από τα γνωστά σούπερ μάρκετ, παλιότερα στην Πάτρα, έφυγε νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΠ Πέτρος Καθρέπτας ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε πως «χάσαμε το καλύτερο παιδί, η απώλεια του είναι τεράστια, είναι τραγικό. Δεν χάσαμε μόνο έναν παλιό πρωταθλητή αλλά  και έναν υπέροχο άνθρωπο».

Ο Δημήτρης Αντύπας που ήταν κι ένας κοινωνικός άνθρωπος, γράφτηκε από πολύ μικρός στις τάξεις του ΝΟΠ. Αγάπησε το Ναυτικό όμιλο της Πάτρας και ασχολήθηκε τόσο ως κολυμβητής σε αθλητικό, αγωνιστικό επίπεδο όσο και ως αθλητής της ομάδας πόλο ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στην άλλη του αγάπη, την ιστιοπλοία (ήταν απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σάδερλαντ).

Μαζί με τον φίλο και συναθλητή του Μάκη Γεωργαρά, είχαν πρωτοστατήσει στην επανασύσταση του τμήματος ιστιοπλοίας του ΝΟΠ και μάλιστα ήταν και ο εμπνευστής και ιθύνων νους του Κυπέλλου Φθινοπώρου. Η τραγική ειρωνεία ήταν πως λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, δεν μπόρεσε αν και το ήθελε, να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου το περασμένο σαββατοκύριακο. Λίγο μετά έσβησε μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΝΟΠ σε ψήφισμα του, αναφέρει πως πληροφορούμενο την μεγάλη απώλεια του αντιπροέδρου και παλαιού πρωταθλητή Δημήτρη Αντύπα, αποφάσισε να μην λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις και τα προγράμματα στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων και στο «Πεπανός», ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Δημήτρη Αντύπα (αυτό έγινε την Τετάρτη 21/9/2016).

Επίσης σύμφωνα με το ψήφισμα, αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στους πρώτους επίσημους αγώνες όλων των ομάδων (νέων, εφήβων, παίδων) υδατοσφαίρισης, να κατατεθεί άνθινο στεφάνι στη σορό του, να διοργανωθούν κολυμβητικοί αγώνες στη μνήμη του, να ενισχυθούν άποροι αθλητές των κολυμβητικών ομάδων του ΝΟΠ και να αναρτηθεί φωτογραφία του εκλιπόντος παλαιού πρωταθλητή στην αίθουσα του Διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος να προσθέσουμε πως ο Δημήτρης Αντύπας ήταν μέλος της επιτυχημένης εκείνης και θρυλικής γενιάς αθλητών του ΝΟΠ που είχε σαρώσει στις μικρές ηλικίες πόλο, με διαδοχικά πρωταθλήματα εφήβων και νέων και κατάφερε να φέρει τον ΝΟΠ στην πρώτη γραμμή και στην πρωτοκαθεδρία την δεκαετία του ’90.

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του εκλιπόντος, οι γονείς του Κωνσταντίνος και Ευσταθία, τα αδέλφια του Γεώργιος και Χριστίνα και τα δύο του ανίψια αλλά και οι θείοι του Μαριάνθη και Χρήστος Πάνας, Ιωάννης και Έβελιν Γεωργοπούλου, Ανδρέας και Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις