Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνέδριο για την "Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες - Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση"

Πάτρα: Συνέδριο για την "Προσβασιμό...

Διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ένα συνέδριο με θέμα «Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες / Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» (Inclusive Education in Higher Education), στο οποίο για 1η φορά θα παρευρεθούν στη χώρα μας στελέχη του «European Agency for Special Needs and Inclusive Education».

Το συνέδριο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θα γίνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στο Ρίο.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό και φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων Εκπαίδευσης, προσωπικό ΚΕΔΔΥ, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι φορέων Ατόμων με Αναπηρίες και όσοι ενδιαφέρονται για θέματα συνεκπαίδευσης.

Αντικείμενο του συνεδρίου, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, είναι η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού και διεθνούς πλαισίου της συνεκπαίδευσης (Inclusive Education) και των βασικών της αρχών. Θα συζητηθούν παραδείγματα καλών πρακτικών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο σε σχέση με την προσβασιμότητα στη μάθηση των φοιτητών με ειδικές ανάγκες/αναπηρίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι ελεύθερη και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και το πρόγραμμα αναλυτικά στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.upatras.gr/el/node/6112

*Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής με χαιρετισμούς από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομπονδίας Ατόμων με αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις