Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νέα δεδομένα στην τοπική αγορά με την έλευση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου-Ξεκινά η τροφοδοσία-Τι θα γίνει με τα S/M KRONOS;Ο Ν.Καρακίτσος μιλά στο thebest

Νέα δεδομένα στην τοπική αγορά με την έλ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Ανάσα για την τοπική οικονομία και τους καταναλωτές η συμφωνία

Με την πληρωμή των εργαζομένων της Μαρινόπουλος και την σταδιακή έναρξη της τροφοδοσίας των καταστημάτων σηματοδοτείται από σήμερα και με επίσημο τρόπο η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας Μαρινόπουλος. Μετά την υπογραφή με την Σκλαβενίτης ΑΕ.  δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και τη Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας».

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ' όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Στην πολυσέλιδη συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες γίνεται ειδική αναφορά στα πατρινά Super Market ΚΡΟΝΟΣ της οικογένειας Καρακίτσου .

Στις σελίδες 38 και 39 της συμφωνίας, αναφέρονται τα εξής:

Οι Μεταβιβαζόμενες μετοχές εκάστης Μεταβιβαζόμενης Εταιρείας είναι και θα είναι κατά την Ολοκλήρωση της Συναλλαγής και θα μεταβιβασθούν ελεύθερες από κάθε βάρος, με εξαίρεση τα βάρη υπέρ των Πιστωτριών Τραπεζών (οι οποίες θα χορηγούν την συναίνεσή τους εάν απαιτείται), τα οποία έχουν ως εξής:

ΜΑΡΚΕΤΑ Α.Ε 100.000 Alpha Τράπεζα

ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΕΒΕ 45.458 Alpha Τράπεζας

CHRISCASH&CARRY 67.620.000 Alpha Τράπεζας

Στις ανωτέρω περιπτώσεις ύπαρξης ενεχύρου επί των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών από τις Πιστώτριες Τράπεζες, οι σχετικές συμβάσεις θα διαμορφωθούν αναλόγως, προκειμένου καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος του ενεχύρου, το δικαίωμα ψήφου να παραμένει και να ασκείται από τη Νέα Εταιρεία. Στη Νέα Εταιρεία θα μεταβιβασθούν από την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΓΕ, οι μετοχές των Μεταβιβαζόμενων Εταιρειών σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα:

ΜΑΡΚΕΤΑ Α.Ε 100.000, 100%

ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΕ123.400, 51%

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΕ 45.458, 55% ( το υπόλοιπο παραμένει στην οικογένεια Καρακίτσου και τους συνεργάτες της).

Οι ανωτέρω Μεταβιβαζόμενες Μετοχές θα μεταβιβασθούν κατά την Ημερομηνία ολοκλήρωσης της Συναλλαγής, έναντι του τιμήματος το οποίο συμφωνείται στην παράγραφο 1.1.1. της Συμβάσεως. Το δικαίωμα προαίρεσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΓΕ για την αγορά του υπολοίπου 45% των μετοχών της Μεταβιβαζόμενης Εταιρείας «ΚΡΟΝΟΣ Κ. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΒΕΕ», μεταφέρεται και αναλαμβάνεται από την Νέα Εταιρεία.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ: Νέα εποχή για την τοπική αγορά η  έλευση του Σκλαβενίτη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία εμφανίστηκε μιλώντας στο thebest.gr ο ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ Νίκος Καρακίτσος, ο οποίος χαρακτήρισε ανάσα για την τοπική αγορά την έλευση των καταστημάτων Σκλαβενίτης.

«Η εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ δεν είχε ενταχθεί στο άρθρο γιατί δεν είχαμε προβλήματα. Είχαμε  και εξακολουθούμε να έχουμε αυτόνομη πορεία. Πρέπει κατ’ αρχήν να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία Μαρινόπουλος για την απόφασή της να δώσει τα καταστήματα σε μια Ελληνική εταιρεία και όχι σε καποια θυγατρική του εξωτερικού. Η εταιρεία Σκλαβενίτης είναι 100% Ελληνική επιχείρηση, τη διοικούν ελληνικά χέρια. Συγχαρητήρια αξίζουν και στις δυο πλευρές που έφεραν σε πέρας αυτή τη συμφωνία. Η οικογένεια Σκλαβενίτη πλέον γίνεται εθνικός «παίκτης» σε πανελλήνιο επίπεδο μιας και αναλαμβάνει καταστήματα πλέον πέραν των Αθηνών.

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα σε όλη αυτή την ιστορία ήταν ο κίνδυνος που διέτρεχαν 12 χιλιάδες εργαζόμενοι, 3000 προμηθευτές, συνεργάτες και οικογένειες αυτών. Φανταστείτε τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε το κλείσιμο των καταστημάτων. Γι αυτό ευχαριστούμε πολύ όσους συνέλαβαν για το αίσιο τέλος της συμφωνίας.

Τα Σούπερ Μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ έχουν πλέον στο πλευρό τους έναν σύμμαχο που τον σέβεται όλη η αγορά. Η οικογένεια Σκλαβενίτη, είναι άνθρωποι συνετοί, προσγειωμένοι και πολύ σοβαροί στη δουλειά τους. Έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία από μια πολύ σωστή οικογένεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ευδοκιμήσουν όλα τα καταστήματα και σαφέστατα να έρθουν ακόμη καλύτερες ημέρες και για την εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ. Ο Σκλαβενίτης θα είναι η ομπρέλα που θα μας προστατεύει. Κι αυτό έχει να κάνει και με τις τιμές και με τα προϊόντα του Σκλαβενίτη. Η  αγορά της Πάτρας και οι καταναλωτές της πόλης είμαι σίγουρος ότι θα ωφεληθούν τα μέγιστα. Έχουμε να κάνουμε με Έλληνες που αγαπούν την αγορά κι έχουν δώσει δείγματα γραφής σημαντικά. Η νέα παρουσία του Σκλαβενίτη θα δώσουν ανάσα στην αγορά . Απευθύνω μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εργαζόμενους , συνεργάτες κτλ , όλοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Πρώτο σοβαρό δείγμα ήταν η πληρωμή του προσωπικού μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Θεωρώ ότι με το έργο που ανέλαβε η εταιρεία Σκλαβενίτης έσωσε κόσμο. Γι αυτό και προσωπικά τον εκτιμώ ως εθνικό ευεργέτη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά