Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Προσέξτε τις ελιές!Είναι απάτη!Έδωσε 5.000 ευρώ κι ακόμα περιμένει τον καρπό από το Γύθειο..

Δυτική Ελλάδα:Προσέξτε τις ελιές!Είναι α...

Νέο περιστατικό

Ξανά στο προσκήνιο οι μο0ρφές εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένων και όχι μόνο προσώπων. Τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά είναι συχνά και τα σενάρια ποικίλουν. Ωστόσο αυτό με τη δήθεν αγορά ελαιοκάρπου φαίνεται πως κέρδισε έδαφος, καθώς μέσα στην εβδομάδα έχουμε ήδη δύο περιστατικά.

Χθες στη 1.30 το μεσημέρι 59χρονος , κάτοικος Αγρινίου, κατήγγειλε στην αστυνομία περιστατικό εξαπάτησης του και κατέθεσε μήνυση κατά 38χρονου.

Ο 59χρονος  όπως είπε, πείστηκε από έναν 38χρονο να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να του στείλει 30 τόνους ελιές.Ωστόσο όπως καταλάβατε, τα χρήματα μπήκαν αλλά οι ελιές δεν ήρθαν.

Αντίστοιχο συμβάν κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο και λίγες μέρες πριν.Το κρούσμα είχε θύμα έναν 72χρονο στο Αγρίνιο, ο οποίος πείστηκε από δύο άτομα να τους καταβάλει συνολικά 18.800 ευρώ.

 

Δυτική Ελλάδα: Πώς "χτυπάνε" οι απατεώνες- Οι ελιές από τη Λακωνία, το Πανεπιστήμιο της εγγονής και το χαλασμένο αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δύο άνδρες τον έπεισαν να τους καταβάλει μέσω internet banking χρήματα για αγορά ελιών.

Στον ένα που εμφανίστηκε ως ο πωλητής του κατέβαλε 17.800 ευρώ για να αγόρασε 20 τόνους ελιές και στον δεύτερο 1000 ευρώ, καθώς εμφανίστηκε ως ο μεταφορέας.

Κι άλλη απάτη σε ηλικιωμένο!Οι ελιές θα έρχονταν από τη Λακωνία στο Αγρίνιο- Τους κατέθεσε 18.800 ευρώ

Νέα απάτη σε βάρος Αγρινιώτη επιχειρηματία από τον ... - Thebest.gr

Πάτρα: Νέα απάτη, αλλά έμεινε απόπειρα-Έστειλαν σε ... - Thebest.gr

Η αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα έχει προχωρήσει σε εξιχνιάσεις και συλλήψεις, ωστόσο οι επιτήδειοι δεν στερούντια φαντασίας, γι΄αυτό και  η ΕΛ.ΑΣ συστήνει ιδάιτερη προσοχή.

"Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται ενώπιον τους και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα θανατηφόρο ή μη) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων οι δράστες επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα".

 

Νέα απάτη σε ηλικιωμένη στην Πάτρα- Εδωσε 1.500 ευρώ ... - Thebest.gr

Πάτρα: Η νέα τηλεφωνική απάτη που συγκλονίζει ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις