Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάνω από 1,8 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ δεν πληρώνουν – Χρωστούν άνω του ενός δισ. ευρώ – Ψηλά η Αχαΐα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Πάνω από 1,8 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ...

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή

Πάνω από 1,8 εκατ. πελάτες της ΔΕΗ, με οφειλές άνω του ενός δισ., δεν έχουν σπεύσει ακόμη στα γραφεία της Επιχείρησης για διακανονισμούς, σε αντίθεση με  350.000 πελάτες που έχουν διακανονίσει οφειλές της τάξης του ενός δισ. ευρώ, μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΔΕΗ, όπως αναφέρει το ert.gr:

–1.230.000 πελάτες δεν έχουν διακανονίσει οφειλές κάτω από 500 ευρώ, με σύνολο οφειλής 146 εκατ. ευρώ

-Οφειλές 500 και 1.000 ευρώ δεν έχουν διακανονίσει 298.000 πελάτες, με σύνολο οφειλής 153 εκατ. ευρώ.

-Οι πελάτες με τις μεσαίου ύψους οφειλές, δηλ. μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους σε ποσοστό, 36%. Οι πελάτες που δεν έχουν διακανονίσει την οφειλή τους ανέρχονται σε 216.000, με συνολική οφειλή 278 εκατ. ευρώ.

– Οι πελάτες με τις μεγαλύτερες οφειλές, πλέον των 3.000 ευρώ, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους σε ποσοστό 32%. Είναι 89.000 με συνολική οφειλή 509 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πελάτες με τις μικρότερες οφειλές (κάτω από 500 ευρώ), που είναι οι περισσότεροι, αποφεύγουν να διακανονίσουν την οφειλή τους βασιζόμενοι, όπως αναφέρει η ΔΕΗ, ίσως στην κοινωνική ευαισθησία της Επιχείρησης.

Ωστόσο, αυτό αποβαίνει σε βάρος τους, καθώς χάνουν την έκπτωση του 15%, ενώ με κάποιο μικρό μηνιαίο ποσό (10-30 ευρώ) θα ήταν συνεπείς και θα επωφελούνταν από την έκπτωση.

Μεγάλος αριθμός πελατών των δύο τελευταίων κατηγοριών αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και αποτελούν στόχο πρώτης προτεραιότητας για τη ΔΕΗ, η οποία επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς όλους τους πελάτες να σπεύσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 36 δόσεων.

Οι διακανονισμοί σύμφωνα με την ΔΕΗ εξελίσσονται ικανοποιητικά καθώς σε ποσοστό 90% τηρούνται από τους οφειλέτες.

Εκτιμά δε, ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει το πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, οι διακανονισμοί θα αυξηθούν σημαντικά, «καθώς η έκπτωση 15% – ανταμοιβή της συνέπειας θα έχει πλέον αποδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών-δικαιούχων, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ΔΕΗ  στο Νομό Αχαΐας, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

•Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα €98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

•Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίωντο 36,3 %αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των €1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.

•Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3%αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.

•Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά