Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι σπου...

Θεωρούν ότι με τις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής η Σχολή υποβαθμίζεται και οδηγείται σε κλείσιμο

Αναταραχή και έντονος προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά τις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής να μειώσει τα χρόνια φοίτησης από τέσσερα σε τρία και να ζητήσει την υπαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε ότι για την προσεχή χρονιά δεν θα γίνουν εγγραφές νέων σπουδαστών, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και το πρόγραμμα σπουδών. Οι σπουδαστές θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η Δραματική Σχολή υποβαθμίζεται και οδηγείται σε κλείσιμο.

Ήδη οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής και οι πρώτοι 19 αποφοιτήσαντες, έχουν στείλει επιστολή με την οποία ζητούν την ανάκληση των επίμαχων αποφάσεων της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, καλώντας τους φορείς και τους πολίτες να τοποθετηθούν στο ζήτημα.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, προγραμματίζουν για το προσεχές διάστημα παρεμβάσεις, με στόχο να πιέσουν τη δημοτική Αρχή να αλλάξει τις αποφάσεις της και να επανέλθει η ηρεμία στη Σχολή, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Να σημειωθεί ότι στη Σχολή Σπουδάζουν 45 σπουδαστές συν οι 19 που αποφοίτησαν πριν από λίγο καιρό.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με την αλλαγή καθηγητών από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κώστα Καζάκο και την επιβολή εξετάσεων ανά εξάμηνο, κάποιοι σπουδαστές εγκατέλειψαν τη Σχολή.

Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Έντονες αντιδράσεις από Σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ - Βολές κατά Καζάκου για υποβάθμισή της

Η Ουρανία Μπίρμπα για ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Ο σκοταδισμός και ο λαϊκισμός της δημοτικής αρχής Πελετίδη κόβει το νήμα στη δραματική σχολή

Χρήστος Πατούχας: "Λιγα λόγια για τη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ"

Χαμός στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Έντονη ανησυχία για τη λειτουργία της Δραματικής Σχολής- Γίνεται αρχικά 3ετής και... βλέπουμε

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture