Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χαμός στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Έντονη ανησυχία για τη λειτουργία της Δραματικής Σχολής- Γίνεται αρχικά 3ετής και... βλέπουμε

Χαμός στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Π...

Δεν θα γίνουν εισαγωγικές εξετάσεις για το καινούριο έτος

Δρομολογημένη και προγραμματισμένη εδώ και μέρες ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2016 στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι, παρουσία και των σπουδαστών της σχολής δραματικής τέχνης του θεάτρου, ωστόσο η έκπληξη ήταν η εισήγηση – επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. Ανδρέα Τερζή που κατ’ ουσίαν εκφράζει την Δημοτική αρχή Κώστα Πελετίδη. Η επιστολή εστάλη στα άλλα μέλη του συμβουλίου μόλις στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αιφνιάζοντάς τα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, η Μαριάννα Σταματιάδου, εκ των παλαιοτέρων μελών του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, με την εισήγηση Τερζή που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 5 ψήφους έναντι 4 κατά, αλλάζουν τα δεδομένα στην λειτουργία της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, γεγονός που ήδη προξένησε σημαντικές αντιδράσεις μεταξύ των μελών του συμβουλίου αλλά και των σπουδαστών, οι οποίοι και εξέφρασαν την απορία και αγωνία τους για το μέλλον της σχολής μιας και κρίνεται το μέλλον τους.

Μάλιστα κάποια από τα παιδιά/σπουδαστές εξέφρασαν και την απορία τους γιατί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κώστας Καζάκος δεν πήγε να παρακολουθήσει τις πτυχιακές εξετάσεις τους ή να δώσει τα πτυχία στους πρώτους αποφοιτήσαντες.

Αυτό που ουσιαστικά εισηγήθηκε ο πρόεδρος κ. Τερζής και η Δημοτική αρχή Πελετίδη (ήταν παρών στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης) είναι πως από οικονομικής πλευράς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μιας και ο Δήμος δεν έχει έσοδα, πως η σχολή δραματικής τέχνης από 4ετής θα μειωθεί σε 3ετή μιας και καταργείται το προπαρασκευαστικό έτος, καθώς κι ότι επιδίωξη τόσο του ΔΗΠΕΘΕ όσο και του Δήμου θα είναι η ένταξη μελλοντικά, αν είναι δυνατόν και άμεσα, της δραματικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το τελευταίο αυτό αίτημα αναμένεται να κατατεθεί αρμοδίως στους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό.

Εντύπωση επίσης έκανε το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ότι τον φετινό Σεπτέμβριο δεν θα γίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή για το καινούριο εκπαιδευτικό έτος εκτός και εάν επιτευχθεί η σύμβαση συνεργασίας και απορρόφησης της σχολής από το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Τέλος όπως μας ενημέρωσε η κυρία Σταματιάδου, αλλάζει και ο τρόπος διεύθυνσης της σχολής όπου όπως γνωρίζαμε επικεφαλής είναι η Ελένη Μποζά. Με τα νέα δεδομένα βάσει των όσων ζήτησε ο κ. Τερζής, η διεύθυνση της σχολής δραματικής τέχνης θα είναι συλλογική και θα την επιτελούν ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Καζάκος, η θεατρολόγος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Συγκλητική Βλαχάκη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του ΔΗΠΕΘΕ Περικλής Βασιλόπουλος ενώ σε κάθε έτος από τα 3 της σχολής θα τεθεί από ένας υπεύθυνος καθηγητής.

Το μέλος του ΔΣ, Χαριτίνη Καρλιαύτη – Σαρδελιάνου μετά το πέρας της συνεδρίασης με μήνυμα της στο facebook, τόνισε πως η λειτουργία της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ τινάζεται στον αέρα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Επαναλαμβάνεται απόψε «Η ζωή του Γαλιλαίου» στο Αρχαίο Ωδείο - Στην χθεσινή παράσταση παρέστησαν Πελετίδης, Τσακνής και Σαμούρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture