Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τέλος οι μόνιμοι μουσικοί στην μπάντα - Προκήρυξη για ελεύθερους επαγγελματίες από τον Δήμο Πατρέων

Τέλος οι μόνιμοι μουσικοί στην μπάντα - ...

Στόχος είναι να αρθεί το τωρινό αδιέξοδο και ν' απασχοληθούν οι απολυμένοι της Μπάντας

Προκήρυξη – κάλεσμα για την στελέχωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ορχήστρας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε μία προσπάθεια να δοθεί μία παροδική λύση στο δύσκολο και χρονίζον πρόβλημα των 34 απολυμένων της Δημοτικής Μπάντας.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Βασίλης Θωμόπουλος, πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ήδη επιχειρηθεί και σε άλλους Δήμους όπως του Αμαρουσίου, και μία λύση στο αδιέξοδο δεδομένου ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο, ο Δήμος δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο προυπολογισμός του Δήμου. Η ανοικτή αυτή προκήρυξη φιλοδοξεί να είναι μία λύση στο χρονίζον πρόβλημα στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους έστω κι αν αποτελεί μία μικρή υποχώρηση σε ότι έχει να κάνει με την φιλοσοφία της Δημοτικής αρχής.

«Το πρόβλημα το βρήκαμε ως δημοτική αρχή, είναι σύνθετο και προκειμένου να ικανοποιήσουμε το αίτημα, αναζητήσαμε αυτή τη φόρμουλα. Η προκήρυξη μιλά πως θα πρέπει εντός δέκα εργάσιμων ημερών να υποβληθούν οι προτάσεις/δηλώσεις ενδιαφέροντος που αφορούν πάνω από 25 θέσεις και συγκεκριμένα μουσικά όργανα.

Η προκήρυξη μιλά για μουσικό σύνολο/σχήμα και βέβαια το στοίχημα είναι πώς θα κυλήσει η όλη διαδικασία, αν πράγματι υπάρξει ενδιαφέρον αλλά και πώς θα λειτουργήσει στη συνέχεια, αν δηλαδή θα υπάρξουν κάποια ενδεχομένως γραφειοκρατικά εμπόδια. Να διευκρινίσουμε ότι ναι μεν αφορά στους απολυμένους μουσικούς της Δημοτικής Μπάντας ωστόσο μπορούν να κάνουν αίτηση και άλλοι μουσικοί που ενδιαφέρονται.

Η απασχόληση τους θα είναι συγκεκριμένη, για 18 εμφανίσεις ενώ την ίδια ώρα ως Δημοτική αρχή προβήκαμε σε αναμόρφωση του κτιρίου της Δημοτικής μουσικής, αγοράσαμε καινούρια μουσικά όργανα, κ.α. Το θέμα για την διαδικασία αυτή και την σχετική προκήρυξη ήδη συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού προ δύο μηνών ενώ η απόφαση και προκήρυξη είναι εκτελεστή καθώς ελέχθη η νομιμότητα της και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος στο thebest.gr.

H προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο, στον ιστότοπο της Διαύγειας, στο σάιτ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν στο τηλ. 2610 390 937.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος, αναζήτησαν κι άλλες λύσεις είτε με κάποια 8μηνη σύμβαση, ωστόσο υπήρξαν εμπόδια κι έτσι η μόνη εφικτή διέξοδος που έχει ήδη δοκιμαστεί και σε άλλους μεγάλους Δήμους, δεδομένων και των συνθηκών της κρίσης, είναι η διαδικασία που επιχειρείται μέσω αυτής της προκήρυξης.

*Αυτή τη στιγμή τη Δημοτική Μπάντα της Πάτρας στελεχώνουν 7 μόνιμοι μουσικοί μαζί και με τον μαέστρο Χρήστο Λούκα. Το ελλιπές είναι γεγονός σχήμα, πλαισιώνεται όταν χρειάζεται και από παιδιά της Μπαντίνας, φτάνοντας τα 20 και πλέον άτομα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 30χρονα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ 2016

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture