Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο», μουσικοχορευτική εκδήλωση στην αίθουσα “Ελαιώνας” στο Θεριανό Αχαΐας

«Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο», μουσικοχορευτικ...

Μία αναδρομή στην αξέχαστη εποχή με τις ασπρόμαυρες οθόνες, μέσα από την ζωή και το έργο του Μίμη Φωτόπουλου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμινίων Πάτρας (περιοχή Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Θεριανού & Μοιραιίκων) και το Πολιτιστικό Στέκι της περιοχής «Σταυρός του Νότου» προσκαλούν το κοινό την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, που είναι του Αγ. Πνεύματος στην αίθουσα Εκδηλώσεων “Ελαιώνας” στο Θεριανό Αχαΐας, στην μουσικοχορευτική εκδήλωση και παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο».

Θα είναι μία αναδρομή με μουσική, εικόνες και χορό στην αξέχαστη εποχή με τις ασπρόμαυρες οθόνες, μέσα από την ματιά, την ζωή και το έργο του “δικού μας” Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος τα καλοκαίρια ξεκουραζόταν στο σπίτι που είχε στα Καμίνια. Ο αξέχαστος ηθοποιός από τη Ζάτουνα της Αρκαδίας, έφυγε από τη ζωή πριν από 30 χρόνια, το 1986, σε ηλικία 73 ετών.

Η διοργάνωση γίνεται από τους εκπαιδευτές του Πολιτιστικού μας Στεκιού σε συνεργασία με την Ομάδα Χορού “Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.” και το Θέατρο Σκιών “ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ”.

Η προσέλευση θα γίνει από 18:30 έως 19:00 και η έναρξη στις 19:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αντί εισόδου θα γίνει λαχειοφόρος αγορά με τα έσοδα της οποίας θα αγοραστούν οι νέοι σύγχρονοι πίνακες του Δημοτικού Σχολείου Καμινίων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμινίων ιδρύθηκε το 1987 και έχει ως μέλη γονείς από τα Καμίνια, τα Τσουκαλαίικα, το Θεριανό και τα Μοιραίικα. Σημαντικός σκοπός μας είναι, πέρα από τους τυπικούς σκοπούς των Συλλόγων Γονέων, η διατήρηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής δραστηριότητας και των παραδόσεων καθώς και η διοργάνωση πολιτιστικών και χορευτικών εκδηλώσεων εντός και εκτός Καμινίων.

Ο Σύλλογος λόγω και της μη ύπαρξης, προς το παρόν, κάποιου ενεργού πολιτιστικού συλλόγου στις κοινότητες της περιοχής μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει μερικώς την ανάγκη ύπαρξης στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής ενός χώρου τακτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων & μαθημάτων με την αυτοχρηματοδοτούμενη δημιουργία και λειτουργία ενός Πολιτιστικού Στεκιού για τις Κοινότητες Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Θεριανού και Μοιραιίκων με την επωνυμία “ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ”. Αυτός ο πολιτιστικός χώρος δημιουργήθηκε με τη πρωτοβουλία και την ισχυρή υποστήριξη των ενεργών μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμινίων καθώς και της Ομάδας Εθελοντών των Κοινοτήτων της περιοχής μας.

Απώτερος στόχος της δραστηριότητας του "ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" είναι το άνοιγμα της σχολικής μας κοινότητας στη τοπική αλλά και σε όλη την Πατραϊκή κοινωνία με την διοργάνωση εκδηλώσεων σε σχολικές & τοπικές εορτές, εθνικές επετείους καθώς και μίας μεγάλης θερινής πολιτιστικής εκδήλωσης  σε συνεργασία με πάσης φύσεως συλλόγους (γονέων, πολιτιστικούς, αθλητικούς) εντός και εκτός της περιοχής μας για την ουσιαστική, κοινωνική & πολιτιστική, ανάπτυξη των σχολικών και των τοπικών κοινοτήτων!

Εκκλησιαστική λαμπρότητα και συγκίνηση στα εγκαίνια του νέου ιερού ναού του Αγ. Χαράλαμπου, στα Τσουκαλέικα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture