Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καύσωνας πρό των πυλών - Πού θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καύσωνας πρό των πυλών - Πού θα χτυπήσει...

Πρόγνωση του καιρού

Καυτό καλοκαίρι θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση μετεορολόγων ο υδράργυρος ανεβαίνει και μάλιστα υψηλά, σταδιακά, από την Πέμπτη.

Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook:“Ο φετινός Ιούνιος φαίνεται λοιπον ότι αποφάσισε να κάνει μια καυτή παρένθεση αφήνοντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του… ουρανού στις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται καθ’ οδόν τις επόμενες ημέρες από τη βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Ελλάδας, ανεβάζοντας το παραπάνω διάστημα τον υδράργυρο τοπικά και πάνω από τους 40 βαθμούς Κέλσιου!”

Μιλώντας στο newsit.gr ο Σάκης Αρναούτογλου, τονίζει χαρακτηριστικά

“Μετά τον άστατο καιρό που θα έχουμε Δευτέρα και Τρίτη μπαίνουμε σε μια τροχιά έντονης ζέστης που πληροί τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί καύσωνας.

Από Πέμπτη θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή όλο σχεδόν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι καυτό σε πολλές περιοχές, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 με 41 βαθμούς”.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρας στους 38-40 βαθμούς. Ιδιαίτερα αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, καθώς και η περιοχή της πεδιάδας των Σερρών.

Ανάλογα, μάλιστα, με τις τοπικές συνθήκες το θερμόμετρο μπορεί να δείξει και 1-2 βαθμούς υψηλότερες τιμές.Λίγο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στις παράκτιες περιοχές, ενώ οι ελάχιστες τιμές δεν θα είναι τόσο υψηλές, γεγονός που θα προσφέρει μικρή ανάσα τις βραδινές ώρες.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , για σήμερα Τέταρτη (15-06-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά τις πρωινές ώρες και στα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη (16-06-2016) προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή (17-06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο (18-06), την Κυριακή (19-06) και τη Δευτέρα (20-06) ο καιρός γενικά αίθριος και κατά περιόδους στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά νεφώσεις κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία το Σάββατο στο Αιγαίο την ήμερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλό για την εποχή επίπεδα κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο πρώτος καύσωνας του Καλοκαιριού

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις