Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αμβρόσιος πετάει τους κουμπαράδες του "Χαμόγελου του Παιδιού" από τους ναούς- Δείτε την εγκύκλιο

Ο Αμβρόσιος πετάει τους κουμπαράδες του ...

Απαγορεύει την τοποθέτησή τους στους ναούς

Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  Αμβρόσιος ούτε λίγο ούτε πολύ απαγορεύει την τοποθέτηση κουμπαράδων του Χαμόγελου του Παιδιού και προτείνει στου ιερείς να προτρέπους στις οικογένειες που έχουν χάσει κάοοιον δικό τους, αντί για στεφάνια και λουλούδια στην κηδεία να ενισχύονυ τα γηροκομεια της Μητρόπολης.

Με την εγκύκλιο που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας δείχνει ουσιαστικά την 'πόρτα' στο "Χαμόγελο του Παιδιού", απαγορεύοντας από δω και πέρα την τοποθέτηση ειδικού κουμπαρά σε θρησκευτικές τελετές και ιδιαίτερα σε κηδείες και μνημόσυνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: "Αναγνωρίζουμε την προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος, πλην όμως η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων"

Η εγκύκλιος, την οποία παρουσιάζει σήμερα το filodimos.gr, είναι σαφέστατη ως προς την οδηγία που δίνει, καθώς η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Ιερούς Ναούς. Δηλαδή αν η οικογένεια επιθυμεί να τοποθετήσει κουμπαρά στο σπίτι της ή στο χώρο που θα προσφέρει τον καφέ, βεβαίως και είναι ελεύθερη να το πράξει.

Δείτε την εγκύκλιο (η ημερομηνία γράφεται εσφαλμένα 20 Ιουνίου, το σωστό είναι Μαΐου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις