Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση στον υπουργό υγείας από τον βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά

Ερώτηση στον υπουργό υγείας από τον βουλ...

Ρωτά αν έχει εκπονηθεί και εγκριθεί ένα τέτοιο Σχέδιο

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με θέμα: «Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά» προς  τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών ορίζεται από τον Πρωθυπουργό σύμφωνα με το άρθρο 49 του Νόμου 4139/2013, “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις” (αρ. φύλλου 74, 20 Μαρτίου 2013). Προεδρεύει στην, κατά το άρθρο 50, Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνή όργανα με συναφές αντικείμενο, επιπλέον η διοικητική του υποστήριξη ορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού.

Στο Υπουργείο Υγείας προβλέπεται Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού και αποτελείται από είκοσι μέλη. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

Η Επιτροπή συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αρμοδιότητα της είναι η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά. Επιπλέον όπως ορίζεται, συντάσσει κάθε χρόνο έκθεση σχετικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, την οποία υποβάλλει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1.            Πόσες φορές έχει συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, και πότε ήταν η τελευταία της συνεδρίαση?

2.            Έχει εκπονηθεί και εγκριθεί, όπως προβλέπεται, Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών;

3.            Από τον διορισμό της Εθνικής Συντονίστριας για τα Ναρκωτικά κ. Χ. Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου το 2013 μέχρι σήμερα, πόσες ετήσιες εκθέσεις έχουν συνταχθεί και παρουσιασθεί από αυτήν, σχετικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία;

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου:«Απροστάτευτες οι ευάλωτες ομάδες, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι και τα θύματα λοιπών φυσικών καταστροφών στην Αχαΐα »

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις