Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κώστας Σπυρόπουλος-Από το "Τζάκι" στο "Συμπόσιο": Μεγάλωσα σε ένα εστιατόριο, δεν τη φοβάμαι τη δουλειά, την αγαπώ

Κώστας Σπυρόπουλος-Από το "Τζάκι&qu...

Ο ιδιοκτήτης του χώρου δεξιώσεων «Συμπόσιο» μιλά στο thebest.gr

Ο Κώστας Σπυρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πάει εστιατόριο. Όχι τόσο, γιατί σπούδασε στη Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, αλλά κυρίως, διότι μεγάλωσε σε ένα εστιατόριο, το περίφημο «Τζάκι» στην παραλία του Προαστείου της Πάτρας, και γνωρίζει από πρώτο χέρι την κούραση, το τρέξιμο, τις ευθύνες και το άγχος που συνεπάγεται η απαιτητική δουλειά ενός χώρου εστίασης. Από τότε που γεννήθηκε, το 1956, ήταν μέσα στο «Τζάκι»,  καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει: «Ο πατέρας μου – (σ.σ. ο αείμνηστος Νίκος Σπυρόπουλος) δεν με λυπήθηκε…».

Από παιδί, λοιπόν, ήρθε αντιμέτωπος με τις προκλήσεις της δουλειάς. Ως μαθητής Δημοτικού έπλενε ποτήρια και τζάμια, σκούπιζε, καθάριζε τα ψυγεία, και έκανε όλες τις βοηθητικές δουλειές. Αργότερα, ως έφηβος, μπήκε στα πιο «βαθιά νερά» της εξυπηρέτησης των πελατών και της διοίκησης του καταστήματος, στα οποία «κολυμπάει» με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Για τον Κώστα Σπυρόπουλο δεν υπήρχαν αργίες, διακοπές και ξενοιασιά. Η καθημερινότητά του χωριζόταν ανάμεσα, στο σχολείο και τη δουλειά, αργότερα ανάμεσα στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και στη δουλειά (όποτε ερχόταν στην Πάτρα από τη Ρόδο), ανάμεσα στη στρατιωτική θητεία και στη δουλειά, ανάμεσα στη δική του οικογένεια και τη δουλειά.

Έτσι, το 1975 όταν η οικογένειά του αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα, με το γνωστό ομώνυμο ξενοδοχείο, ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι εκεί για να κουβαλήσει τα υλικά κατασκευής, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να συνδράμει, επί τρία χρόνια, όπως και όπου μπορεί, στη ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Βέβαια, παρά την κούραση, το άγχος και την αφοσίωση που έχει δείξει στη δουλειά του, ποτέ δεν έχει μετανιώσει και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του να κάνει κάτι άλλο.

«Αυτή τη δουλειά πρέπει να την αγαπάς, έχει πολλή πίεση και χρειάζεται καλό συντονισμό, ψυχραιμία και οργάνωση, για πάνε όλα καλά και να είναι οι πελάτες ευχαριστημένοι. Ανήκω σε αυτή την κατηγορία, των ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν. Εμείς τη δουλειά δεν τη φοβόμαστε, κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση», λέει χαρακτηριστικά και με το εμείς, εννοεί και τους δυο του γιους, οι οποίοι ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους και του παππού τους Νίκου, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Με «προίκα» λοιπόν την εμπειρία που έχει αποκτήσει από μικρό παιδί και εφόδια τη βαθιά  γνώση και την αγάπη του για το χώρο της εστίασης, ο Κώστας Σπυρόπουλος, αποφασίζει το 2005 να κάνει το επόμενο βήμα, παραμένοντας -φυσικά – μέτοχος στην οικογενειακή επιχείρηση του ξενοδοχείου.

Δημιουργεί το «Συμπόσιο» σε ιδιόκτητο χώρο 6 στρεμμάτων, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας (Πάροδος Αθηνών & Κανελλοπούλου) έναν άνετο, πολυτελή και ενιαίο χώρο εστίασης, που φιλοξενεί πλήθος επιτυχημένων κοινωνικών εκδηλώσεων, δεξιώσεων, συνεδρίων, εμπορικών παρουσιάσεων, κτλ., με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη εξυπηρέτηση και τις ποιοτικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Ένα «στοίχημα» το οποίο έχει κερδηθεί και για το λόγο αυτό, άλλωστε, το «Συμπόσιο» αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές στο χώρο των εκδηλώσεων για τους Πατρινούς και όχι μόνο.

Το Συμπόσιο είναι ένας άνετος, πολυτελής και ενιαίος χώρος, με χωρητικότητα μέχρι 600 ατόμων. Στον 1ο όροφο υπάρχει ένας εξίσου προσεγμένος και ανεξάρτητος χώρος με τις ίδιες ανέσεις για μικρότερες εκδηλώσεις, ενώ τώρα το καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα δεξιώσεων στον κήπο.

Τα μενού περιλαμβάνουν πιάτα με εξαιρετικά υλικά και γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και περιλαμβάνουν μπάρμπεκιου, μαγειρευτά φαγητά, κρύα πιάτα και ειδικά μενού επιλογής ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη, για μια δεξίωση! Να σημειωθεί ότι προσφέρονται και αξιόλογα οικονομικά μενού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής.

Και όλα αυτά συνδυασμένα με άψογη και ζεστή εξυπηρέτηση από το προσωπικό του χώρου, που προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ικανοποίηση του πελάτη.

«Το Συμπόσιο δεν είναι ουρανοκατέβατο, διαθέτουμε και την εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό και για αυτό είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον πελάτη άριστης ποιότητας πιάτα, συνδυασμένο με υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, σε τιμές ανταγωνιστικές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά