Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινούν πάλι πρόβες για την "Ζωή του Γαλιλαίου" που στις 4 και 5 Ιουλίου θ' ανέβει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πάτρας

Ξεκινούν πάλι πρόβες για την "Ζωή τ...

Λόγω κόστους και εξόδων η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης θα είναι περιορισμένη

Για τις 4 και 5 Ιουλίου 2016, στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας έχει προγραμματιστεί να ξαναπαρουσιαστεί η επιτυχημένη παράσταση της περασμένης χειμερινής περιόδου «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστα Καζάκου και με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Η παράσταση θα πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία το φετινό καλοκαίρι και μετά την Πάτρα αναμένεται να παιχθεί στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας στο γειτονικό νομό Ηλείας, στο Αίγιο, την Ζάκυνθο και τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, στην Αθήνα (οι ακριβείς ημερομηνίες για το Ηρώδειο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί).

Η παράσταση λόγω των πολλών της συντελεστών (ηθοποιοί και τεχνικοί φτάνουν σε αριθμό τους 45) είναι αδύνατο να κάνει μεγάλες μετακινήσεις μιας και το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ, έτσι η καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναγκάστηκε να απορρίψει αρκετές προσκλήσεις που έγιναν από άλλες πιο μακρινές περιοχές όπως τα Ιωάννινα, ακόμη και από την Αιτωλοακαρνανία και Φεστιβάλ Δήμων της Αττικής.

Υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr και πρόσκληση να ταξιδέψει και να παρουσιαστεί "Η Ζωή του Γαλιλαίου" και στην Μεσσηνία στο θέατρο «Κώστας Καζάκος», ωστόσο κι αυτή η πρόταση αν και εξετάζεται μοιάζει δύσκολο να υλοποιηθεί.

Οι δύο παραστάσεις που θα δοθούν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάταρς εντάσσονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που ξεκινά την Πέμπτη 2/6/2016 με το μίνι τριήμερο Φεστιβάλ «Jazz+ Πράξεις», στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

Οι πρόβες για το «φρεσκάρισμα» της επιβλητικής παράστασης με τα επίκαιρα μηνύματα «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται να ξεκινήσουν αυτές τις μέρες και θα γίνουν στον θεατρικό χώρο του Μπάρι όπου λειτουργούν και τα γραφεία του θεάτρου.

Η διάρκεια της παράστασης προβλέπεται να μειωθεί κατά περίπου μισή ώρα, η διανομή των ηθοποιών θα είναι η ίδια ενώ οι μόνες αλλαγές θ’ αφορούν στους σπουδαστές της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ που παίρνουν μέρος στο έργο.

Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη.

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος στον Μπρεχτικό Τρόπο: Michael Seibel

Βοηθός σκηνοθέτη Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας,  Δημήτρης Καλαντζής,  Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης, Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση.

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης - μαντολίνο  
Τάσος Σχίζας - ακορντεόν  
Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα  
Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο.

*Για τις καλοκαιρινές παραστάσεις θα υπάρξει νέο διαφημιστικό πόστερ - αφίσα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Πάνε Ηρώδειο «Γαλιλαίος» και Κώστας Καζάκος με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture