Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δεν τα πολυκατάφερε η φαντασμαγορική ταινία «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη 3d» στις ΗΠΑ - Κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και στην Ελλάδα

Δεν τα πολυκατάφερε η φαντασμαγορική ται...

Συμπαθητικά τα πήγαν οι "Nice Guys" και η ταινία "Η Αλήθεια" στη χώρα μας

Χαμηλότερο των προσδοκιών ήταν το ξεκίνημα της φαντασμαγορικής περιπέτειας φαντασίας «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη 3d» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μόμπιν με πρωταγωνιστές τον πολυσυζητημένο τελευταία λόγω του χαμού με τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό της συζύγου του Άμπερ Χερντ, Τζόνι Ντεπ, την Μία Ουασικόβσκα, την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και την Αν Χάθαγουει.

Η ταινία της Ντίσνει συνέχεια του «Alice in Wonderland» που μόνο στις ΗΠΑ το 2010 είχε φτάσει σε εισπράξεις τα 334 εκατομμύρια δολάρια, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο Αμερικάνικο box office και παρά την καλή συγκυρία της αργίας του Memorial Day, φαίνεται να συγκεντρώνει γύρω στα 34 -35 εκατομμύρια δολάρια όταν οι ελπίδες της Ντίσνει ήταν για τουλάχιστον 60.

Δεν βοήθησαν είναι γεγονός και οι μέτριες γενικά κριτικές για την ταινία, η οποία πάντως έχει απίστευτα χρώματα, εφέ και σκηνικά και κοστούμια και προσφέρεται πολύ και για το παιδικό κοινό. Γι’ αυτό και στην χώρα μας προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά (παίζεται από την περασμένη Πέμπτη 26/5 σε διανομή της εταιρείας Feelgood και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε).

Στον υπόλοιπο κόσμο οι έως τώρα εισπράξεις της «Αλίκης μέσα από τον καθρέφτη» υπολογίζονται σε 65 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα επίσης η ταινία, ίσως και λόγω της ζέστης που επικράτησε το σαββατοκύριακο και του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, το Σάββατο 28/5 το βράδυ, την ταινία είδαν περίπου 13.100 θεατές, σε συνολικά 180 αίθουσες πανελλαδικά, ένα νούμερο απογοητευτικό, όπως σχολιάστηκε.  Την πρωτιά στο ελληνικό box office κατέκτησε το τετραήμερο 26-29 Μαΐου 2016, το «X-Men: Απόκαλιψ» της Odeon με 15.800 εισιτήρια, φτάνοντας συνολικά έως τώρα, τα 85.000. Στις ΗΠΑ όπου το νέο "X-Men: Απόκαλιψ" έκανε πρεμιέρα στις 27/5, υπολογίζεται ότι ξεκίνησε με κοντά στα 75 εκατομμύρια δολάρια, ικανοποιητικό νούμερο αν και χαμηλότερο από το "X-Men, ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος" το 2014.

Η κωμική περιπέτεια με το «χαβαλετζίδικο» και κάπως ασύνδετο σενάριο αλλά με την ωραία ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’70 και τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου και την Κιμ Μπάσιντζερ, αξιοπρόσεκτη και με πρόσωπο «γυαλί» σε μικρό ρόλο, «Τhe Nice Guys» που στις ΗΠΑ σε περίπου 2 εβδομάδες έχει φτάσει τα 22 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, έκοψε 12.537 εισιτήρια σε 65 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στα Ster Cinemas, στην Πάτρα) σύμφωνα με στοιχεία από το σάιτ flix.gr.

Τηρουμένων των αναλογιών, η ευχάριστη έκπληξη του περασμένου τετραημέρου στο ελληνικό box office ήταν το πολιτικοδημοσιογραφικό θρίλερ «Η Αλήθεια - Truth», με δύο ονόματα αληθινούς μαγνήτες για το σινεφίλ κοινό, τον παλαίμαχο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την πάντα σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ που σε 17 αίθουσες πανελλαδικά (βγήκε σε πολλά και ωραία θερινά σινεμά της Αθήνας όπως η Αίγλη στο Ζάππειο, η Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ο Φλοίσβος στο Φάληρο και το σινέ Θησείο με φόντο την Ακρόπολη) έφτασε τα σχεδόν 3.600 εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η ταινία «Truth – Η Αλήθεια» που περιγράφει μία πραγματική ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2004 και κόστισε την καριέρα του μεγαλοδημοσιογράφου Νταν Ράδερ και της παραγωγού Μάρι Μέιπς στο κανάλι κολοσσό CBS των ΗΠΑ, αναμένεται να έρθει στην Πάτρα, στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, πιθανότατα από τις 9 Ιουνίου 2016 και μετά.

Το σινέ Κάστρο ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες ν’ ανοίξει για το καλοκαίρι.

Το φιλμ «Η Αλήθεια» διανέμεται στις ελληνικές αίθουσες από την Seven Films και Σπέντζος Φιλμ.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture