Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ποιητής και κοινωνιολόγος Νίκος Φωτόπουλος, από την Αμαλιάδα, την Παρασκευή στο Πολύεδρο της Πάτρας

Ο ποιητής και κοινωνιολόγος Νίκος Φωτόπο...

Με αφορμή την έκδοση της συλλογής ποιημάτων του «Τεφροδόχος»

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 και οι εκδόσεις Μανδραγόρας προσκαλούν το κοινό, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στις 8.30 μ.μ. σε μια συνάντηση με τον ποιητή και κοινωνιολόγο Νίκο Φωτόπουλο, με αφορμή την έκδοση της συλλογής ποιημάτων του «Τεφροδόχος».

Με τον ποιητή θα συνομιλήσουν στην εκδήλωση οι: Γιάννης Καμαριανός, επικ. καθ. του Πανεπιστημίου Πατρών και η Άννα Φτερνιάτη, επικ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θα προβληθεί το φιλμ μικρού μήκους «Το κύμα μιας νύχτας ακυβέρνητης» του σκηνοθέτη Κώστα Χαραλάμπους, το οποίο είναι βασισμένο στην ποιητική συλλογή «Τεφροδόχος»

Ο Νίκος Φωτόπουλος έχει γεννηθεί στην Αμαλιάδα το 1970. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα τη δεκαετία του ’90 και η ποίησή του έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά, έχει ανθολογηθεί σε συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιαστεί στο ραδιόφωνο και έχει αποδοθεί σε φιλμ μικρού μήκους.

Το συγγραφικό και διδακτικό του έργο καθώς και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, την Κριτική Πολιτισμική Θεωρία, την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, τη Δια βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, εφημερίδες, περιοδικά και επιλεγμένους ιστοχώρους.

Εκτός από το παιδαγωγικό και κοινωνιολογικό σκέλος του έργου του, ασχολείται ενεργά με την ποίηση και τη δημιουργική γραφή.

Η εργογραφία του Νίκου Φωτόπουλου στην ποίηση περιλαμβάνει τις κάτωθι συλλογές:

•             Στ’ Ακροκέραμα των Ουρανών, Θεριστής, 1996

•             Ευρετήριο Χαμένων Ονομάτων, Ίδμων, 2000

•            Το Αίνιγμα της Λαβωμένης Μνήμης, Μανδραγόρας, κυκλοφόρησε το 2007.

•             Το κύμα μιας νύχτας ακυβέρνητης, Βιβλιολογείο, κυκλοφόρησε το 2013.

•             Τεφροδόχος, Μανδραγόρας, 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture