Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας:Εκτός Διεθνούς Φεστιβάλ η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων- Επιστολή στον Δήμαρχο

Χρήστος Πατούχας:Εκτός Διεθνούς Φεστιβάλ...

Ζητά να ενταχθεί εμφάνισή της στο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με επιστολή του στον Δήμαρχο και το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού  ο Χρήστος Πατούχας καταγγέλει την  παράλειψη της ένταξης εμφάνισης της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ

Δια της κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάτρα 12/5/2016

Κυρία Πρόεδρε

Ήρθε σε γνώση μου χθες 11/5/2016, το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για το φετινό καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι, ότι εδώ και καιρό, παρακολουθούσα την θεματολογία των συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού, ακριβώς για να προγραμματίσω την παρουσία μου στην συνεδρίαση που θα αποφάσιζε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Δεν αντιλήφθηκα πότε έγινε η συνεδρίαση με το θέμα αυτό. Πιθανόν να είναι δική μου η ευθύνη.

Θα ήθελα να αναφέρω, ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό πολλές ενδιαφέρουσες από καλλιτεχνική και ευρύτερα πολιτιστική σκοπιά εκδηλώσεις. Προφανώς, η διαπίστωση αυτή, κάνει το Φεστιβάλ συνολικά ενδιαφέρον και όλοι ευχόμαστε την απόλυτη επιτυχία του στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Θα ήθελα ωστόσο να παρατηρήσω μια πολύ σημαντική παράλειψη σε αυτόν τον προγραμματισμό. Δεν προβλέψατε καμιά εμφάνιση, είτε αυτοτελώς, είτε ενταγμένη σε οποιαδήποτε εκδήλωση, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

Είναι ίσως το μόνο σχήμα συνόλου της πόλης μας, που με την καλλιτεχνική, «επαγγελματική» του αρτιότητα, κατάφερε να αποκτήσει πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Είναι αυταπόδεικτο λάθος να μην αξιοποιούμε την ορχήστρα αυτή στις δικές μας εκδηλώσεις, να μην ενισχύουμε την παρουσία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πολύ μεγαλύτερο το λάθος μας, όταν δείχνουμε ότι δεν σεβόμαστε την προσπάθεια και τον μόχθο ερασιτεχνών μουσικών, που στην πόλη τους δικαιούνται και την τιμή και την αναγνώριση μας.

Άλλωστε σας είναι γνωστό, ότι μετά την αποδημία του αείμνηστου μαέστρου Θανάση Τσιπινάκη, ενός πρωτοπόρου, ακούραστου και ικανότατου εργάτη της τέχνης, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την αμέριστη στήριξη του στην ορχήστρα και την συνέχεια της.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω ότι έγινε μια απλή παράλειψη και δεν υποκρύπτεται καμιά άλλη σκοπιμότητα. Θα ήταν αδιανόητο!

Για τους λόγους αυτούς, σας ερωτώ αν είναι στην πρόθεση σας, με μικρή αναμόρφωση του προγράμματος, να αποδώσετε στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, τον ρόλο που δικαιωματικά της ανήκει και στο Φεστιβάλ και στην γενικότερη πολιτιστική μας δραστηριότητα.

Με κάθε τιμή

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις