Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αναβλήθηκαν τελικά οι παραστάσεις του έργου "Περί Φύσεως" της ομάδας Βijoux de kant στο act της Πάτρας

Αναβλήθηκαν τελικά οι παραστάσεις του έρ...

Λόγω τραυματισμού ενός εκ των ηθοποιών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης θεατρικής σεζόν, την παράσταση «Αχ!», όπου έπαιζε και η Πατρινή ηθοποιός Λένα Δροσάκη, η ταλαντούχα ομάδα Βijoux de kant είχε ανακοινωθεί πως θα ερχόταν εκ νέου στο θέατρο act (στο πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, στην Πάτρα), με την παράσταση «Περί Φύσεως», από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 9.30 μ.μ.

Ωστόσο όπως τελικά έγινε γνωστό εκ μέρους της ομάδας Bijoux de Kant και του θεάτρου act, οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου "Περί φύσεως" αναβλήθηκαν λόγω τραυματισμού ενός εκ των ηθοποιών.

Από το act ανακοινώθηκε πως όσοι είχαν προαγοράσει εισιτήρια, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2610272037 και 6936122263.

Το έργο εκτυλίσσεται Αύγουστο. Παραμονή του Σωτήρος. Σ' ένα απόμερο λιμανάκι κάποιας ελληνικής παραλίας, τρεις άνθρωποι κάνουν το απογευματινό μπάνιο τους, περιμένοντας το φεγγάρι ν' ανατείλει μέσα απ' τη θάλασσα. Κι ενώ περιμένουν, συζητούν περί παντός επιστητού, όπως μάλλον θα συνέβαινε πάντα και με όλους όσους μπήκαν πριν από εκείνους στα νερά αυτά.

Ο Σοφοκλής Ποθουλάκης και ο Ευριπίδης Περίανδρος, με τη γυναίκα του Ευλαμπία, τρία κεφάλια πάνω απ' το νερό, τρεις φευγαλέες αντανακλάσεις της ιστορίας στο φως του δειλινού, μιλούν, σχολιάζουν, υπερθεματίζουν, αγανακτούν, εύχονται για όλα όσα απασχολούν τη ζωή τους στον τόπο αυτό. Κι ενώ έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται ένας ένας ο χορός των πανηγυριστών, το φεγγάρι ολόγιομο ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Σε όλη τη διάρκεια της συγγραφής του έργου, ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είχε στο μυαλό του τον Λευτέρη Βογιατζή και τη στιγμή που θα του το παρέδιδε να το διαβάσει. Αρχές Ιουλίου του 2011, ανέβηκε στην Αθήνα και άρχισε με τον Λευτέρη Βογιατζή τις συζητήσεις και τις αναγνώσεις πάνω στο έργο. Οι αναγνώσεις τους κράτησαν ως τις αρχές Αυγούστου, οπότε και συμφώνησαν ότι το έργο θ' άρχιζε να δουλεύεται με τους ηθοποιούς από τα Χριστούγεννα, για ν' ανέβει στο θέατρό του την άνοιξη του 2012.

Όμως, το θέμα της υγείας του Λευτέρη Βογιατζή από τον Αύγουστο εκείνο κι έπειτα αποφάσισε διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, το "Περί Φύσεως", όπως ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει στο επίμετρο της έκδοσης, «μεταφέρει τη μαγική αύρα του Λευτέρη πίσω από τις λέξεις κι αυτό είναι κάτι που με συγκινεί και θα του το χρωστάω για πάντα».

Συντελεστές

Κείμενο: Μιχάλης Βιρβιδάκης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας

Σκηνογραφία: Περικλής Πραβήτας

Eνδυματολογία: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Φωτιστή: Μαριάντζελα Σεφεριάν

Βοηθός Σκηνογράφου: Ματθαίος Δαμίγος

Video: Γιώργος Αποστολόπουλος

Artwork: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Παίζουν οι: Θάνος Σαμαράς, Κώστας Κουτσολέλος, Νάνσυ Μπούκλη.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.

*Δεν έγινε γνωστό αν το έργο θα έρθει στο act σε κάποιες άλλες ημερομηνίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture