Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Υρώ Μανέ, Τζέσυ Παπουτσή, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Χατζηπαύλου, Ορέστης Τζιόβας έρχονται τον Μάιο

Πάτρα:Υρώ Μανέ, Τζέσυ Παπουτσή, Αλέξανδρ...

Όλες οι λεπτομέρειες

Ιδιαίτερο θεατρικό ενδιαφέρον παρουσιάζει  ο Μαίος  στην Πάτρα καθώς τα θέατρα της πόλης συνεχίζουν να φιλοξενούν πετυχημένες  παραστάσεις. Υρώ Μανέ, Τζέσυ Παπουτσή. Γιώργος Χατζηπαύλου, Ορέστης Τζιόβας θα βρεθούν στην πόλη.

Της Κωνσταντίνας  Τσίχλα

Η επιτυχημένη παράσταση «Συμβολαιογράφος», έργο του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την  Υρώ Μανέ, στην πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας της επανέρχεται στην Πάτρα μετά τις sold out παραστάσεις του Απριλίου στο Επίκεντρο+ για δύο βραδιές τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαΐου.

Ένας μονόλογος, μία παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί.

Το έργο:

Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Τελικά τι είναι αυτό και πως θα το βιώσει; Μπορεί  να ναι αγάπη; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί  αλλόκοτα το απαγορευμένο.

Για ένα τριήμερο παραστάσεων αναμένεται στην Πάτρα στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγίου Διονυσίου και Νόρμαν, στην Πάτρα, η μαύρη κωμωδία με τίτλο «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο.

Σιμόν - ο γιος. Μαντλέν - η μαμά του. Αν - ο παιδικός του έρωτας. Ένα τρίγωνο με πολύ εύκαμπτες γωνίες.

Ένα ατύχημα με την τεφροδόχο της γιαγιάς αποτελεί την αφορμή για ένα άγριο και διασκεδαστικό παιχνίδι συναισθηματικών εναλλαγών ανάμεσα στο πένθος και στον έρωτα.

Τρία πρόσωπα εκτός τόπου και χρόνου που καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους και να έρθουν αντιμέτωποι με τα συμπλέγματα τού παρελθόντος και τα φαντάσματα τού μέλλοντος.

Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο μεταφραστής τού έργου Δημήτρης Φίλιας, ο συγγραφέας Ρεμί Ντε Βος διαθέτει μια σύγχρονη ανατρεπτική γραφή που ανοίγει νέα θεατρικά μονοπάτια στην αυγή του εικοστού πρώτου αιώνα, αναφέρει ανάρτηση του tospirto.net, απ’ όπου και οι φωτ.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το Μάιο του 2012 στο Υπόγειο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, εντασσόμενη στο πρόγραμμα του «Low Budget Festival μιλάει ...γαλλικά», που είχε συνδιοργανώσει το Γαλλικό Ινστιτούτο με το www.tospirto.net. Λόγω της τεράστιας επιτυχίας προστέθηκαν άλλες 10 παραστάσεις οι οποίες ήταν όλες sold out!

Το «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος» παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο μικρό Γκλόρια, στην οδό Ιπποκράτους 7, στην Αθήνα.

Σκηνοθέτης: Γιώργος Καραμίχος.

Παίζουν οι ηθοποιοί; Τζέσυ Παπουτσή, Δημήτρης Λιακόπουλος, Μαρλέν Σαΐτη. Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας, Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Νασιάκος, Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα, Σχεδιασμός ρούχων: Χριστίνα Πανοπούλου, Φωτογραφίες: George Alexandrakis, Art work: Amarildo Topalis.

Διάρκεια: 70 λεπτά.

*Στο Επίκεντρο+ της Πάτρας θα παιχθεί η παράσταση στις 23, 24 και 25 Μαίου στις 21.00 το βράδυ.

H νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, επιστρέφει στο θέατρο act.
Μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις στην Αθήνα τη σεζόν που πέρασε, ο Γιώργος επιστρέφει με μία παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας.

Θα παρακολουθήσετε μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα που, μεταξύ άλλων, εξετάζει:
Το μυστήριο του “τι συμβαίνει μετά τα σαράντα”
Τι συνειδητοποιεί ένας άντρας στην εφηβεία
Ποια είναι τα 2 βασικά αξιώματα που πρέπει μια γυναίκα να γνωρίζει για τους άντρες
Ποια είναι τα 43 βασικά αξιώματα που ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει για τις γυναίκες
Πώς θα είναι στα γεράματα οι γενιές που τώρα είναι σαραντάρηδες
Πώς λειτουργεί ο μικρός κάφρος που όλοι κρύβουμε μέσα μας
Πότε μεγαλώνεις πραγματικά (spoiler: Ποτέ)

Μια σουπερ παράσταση stand-up comedy που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει ΚΑΙ που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ!!! 

Την Κυριακή 22 Μαϊου στις 21.15
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263
Η «Δεσποινίς Τζούλια» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, μετά την Θεσσαλονίκη και το θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, στην κεντρική μας σκηνή για 5 μοναδικές παραστάσεις από Τετάρτη 18 Μαΐου, μέχρι και Κυριακή 22 Μαΐου 2016

 

Μια από τις παραστάσεις που έχει αγαπήσει το θεατρικό κοινό της Αθήνας, το τελευταίο διάστημα, είναι η παράσταση «Ο μυστήριος Mr Love» με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την Τζένη Διαγούπη.

Η επιτυχία της παράστασης οδήγησε σε παράταση της ε η παράσταση θα ταξιδέψει ως την Πάτρα στο «Επίκεντρο+» στις 19, 20 και 21 Μαΐου.

«Λονδίνο 1910. Εκείνος, Ο MR LOVE, ένας γοητευτικός προικοθήρας και απατεωνίσκος που ασκεί γοητεία σε γυναίκες με «κουσούρι» όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος. Εκείνη η Αδελαίδα Πίντσιν, το «κουσούρι», μια ευτραφής ταπεινή καπελού ρομαντική με συναισθήματα και οικονομίες στην άκρη. Ο θύτης και το θύμα…που πέφτει στην αγκαλιά του από τον ξαφνικό έρωτα που της χτυπάει την πόρτα, τον παντρεύεται, το σκάει μαζί του από το σπίτι και τη δουλειά της και πάει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο όπου εκεί διαδραματίζεται η τελευταία πράξη του έργου και της σχέσης τους…Εκεί θα ανακαλύψει τη δική της αλήθεια αλλά και τη δική του, μυστηριακή, καταλυτική, γοητευτική. Θα τον πείσει να μείνει κοντά της και να αλλάξει ζωή; Η αλήθεια της και τα συναισθήματά της θα τον κάνουν να ανακαλύψει την χαμένη αγάπη; Θα μπορέσουν να αγαπήσουν τις πληγές του παρελθόντος τους και να ζήσουν μαζί; Ή μήπως το σκοτεινό παρελθόν είναι πιο δυνατό;

Ένα έργο που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δραματική κομεντί, με χιούμορ, ευαισθησία και απρόσμενες εναλλαγές ύφους και κλίματος.».

Συντελεστές

Απόδοση –Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Χριστίνα Κοντοβά
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Bασίλης Κουλακιώτης

 

Μετά την επιτυχία του «Θείου Βάνια», η σκηνοθέτης Λίλλυ Μελεμέ επιστρέφει για να παρουσιάσει ένα ακόμα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, με τους Μαρία Κίτσου, Ορέστη Τζιόβα, Αμαλία Αρσένη. Το έργο "Δεσποινις Τζούλια" θα ανέβει στο "Λιθογραφείον" Τετάρτη 18, Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου, στις 21:30μμ

Tο ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, με κοινή αφετηρία αλλά εντελώς διαφορετικούς στόχους. Με φόντο τη ξέφρενη γιορτή των υπηρετών, μέσα στη πηχτή και πνιγηρή ατμόσφαιρα της κουζίνας που βρίσκεται στα έγκατα του αρχοντικού σπιτιού, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για ένα παιχνίδι χωρίς όρια και φραγμούς. Ένα ανελέητο και βασανιστικό παιχνίδι εξουσίας και εναλλαγής ρόλων, μια αδυσώπητη ερωτική μονομαχία… την τραγική τελική πτώση και παρακμή, με διακυμάνσεις και εναλλαγές που αναπτύσσονται επαρκώς και με συνέπεια στην παράσταση.

Για τον Ζαν (Ορέστης Τζιόβας), τον υπηρέτη του Κόμη, ο στόχος είναι η άνοδος, η απόδραση, η φυγή και η κοινωνική καταξίωση. Και το μόνο που αναζητά διακαώς είναι το «ιδανικό πρώτο κλαδί» που θα τον βοηθήσει στην αναρρίχησή του.

Για την Δεσποινίδα Τζούλια (Μαρία Κίτσου), από την άλλη, ο απόλυτος στόχος είναι η πτώση, η συντριβή, η εξαφάνιση και εντέλει η ανυπαρξία που θα την οδηγήσει στη λύτρωση από τα εφιαλτικά φορτία-κληρονομιά ενός ένοχου παρελθόντος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture