Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία πολιτιστική εξόρμηση του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών σε συνεργασία με το "Διάζωμα" - Θα παραστεί ο Σταύρος Μπένος

 Μία πολιτιστική εξόρμηση του Αρσακείου ...

Τίτλος της εκδήλωσης είναι "Βαδίζοντας στα ίχνη του παρελθόντος"

Η τάξη της Γ΄ Γυμνασίου του Αρσακείου Πατρών (το οποίο ως γνωστό στεγάζεται στο Πλατάνι Ρίου), στο πλαίσιο της εκπόνησης  Πολιτιστικού Προγράμματος το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016, με τίτλο: «Στα ίχνη του παρελθόντος – Γνωριμία με τα Ρωμαϊκά μνημεία του τόπου μου», έχει ετοιμάσει και θα  παρουσιάσει την εργασία της σε μία κεντρική πολιτιστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από τον καθηγητή θεολόγο του σχολείου και εκ των υπευθύνων του Πολιτιστικού προγράμματος, Σπύρο Ν. Σκιαδαρέση, το απόγευμα της 12ης Μαΐου στις 7 μ.μ. στις σκάλες του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου Α’, στην Πάτρα, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Αρσακείου Πατρών προσκαλούν όλους τους συμπολίτες σε μια ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή στη Ζώνη του θεάματος και στην τελετή υιοθεσίας του Ρωμαϊκού Ωδείου της πόλης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με σημείο εκκίνησης την πλατεία Γεωργίου και συγκεκριμένα το θέατρο «Απόλλων» και εν πομπή θα κατευθυνθούν προς τις σκάλες της οδού Γεροκωστοπούλου, στο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο-Στάδιο (που έχει αποκαλυφθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη επί της οδού Ηφαίστου) και τελικός τους προορισμός θα είναι το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, στην οδό Γερμανού όπου και θα λάβει χώρα η τελική φάση της πολιτιστικής διαδρομής.

Εκεί οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγήσουν όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μουσικό - θεατρικό δρώμενο. Η τελετή θα λήξει έχοντας ως επιστέγασμα την υιοθεσία του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Την  εκδήλωση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος και  ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω πολιτιστικό πρόγραμμα του Αρσακείου σχολείου της Πάτρας γίνεται σε συνεργασία με τo τμήμα Πολιτιστικών προγραμμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας καθώς και με την κίνηση Πολιτών «Διάζωμα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Προγράμματος καθηγητές κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης (Θεολόγος), κ. Χαρίκλεια Παλυβού (Φιλόλογος) και κ. Αικατερίνη Γεωργίου (Φιλόλογος, Διευθύντρια Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών).

Τη σκηνοθεσία των δρώμενων έχει αναλάβει η  Παναγιώτα Δούβου (Θεατρολόγος), τη μουσική επένδυση η Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου (καθ. Μουσικής) και την κινησιολογία η Ευρώπη Λώλου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής).

Τέλος στην όλη οργάνωση της εκδήλωσης έχει συνδράμει και η Γεωργία Μανωλοπούλου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικής δράσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών/ΕΦΑΑ και μέλος της κίνησης πολιτών «Διάζωμα».

*Τέλος την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας για τα σημαντικά ρωμαϊκά μνημεία που υπάρχουν μέσα στην πόλη των Πατρών. Για το λόγο αυτό μάλιστα έχουν ετοιμάσει και θα διανείμουν και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture