Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε Μεγάλη Τρίτη στο Πολύεδρο της Πάτρας δρώμενο της χορογράφου Μάρως Γαλάνη

Απόψε Μεγάλη Τρίτη στο Πολύεδρο της Πάτρ...

«Η σιωπή είναι ωραία» από την ομάδα DERIDAncetheatre Ensemble 40 +

Μια επιτέλεση, ιδέα και σύνθεση της Πατρινής χορογράφου και πανεπιστημιακού Μάρως Γαλάνη που αποτελεί πρόσκληση για διαδραστική ενεργή συμμετοχή των θεατών στα πάθη, θα παρουσιαστεί απόψε Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στις 21.00 στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147.

Με την προτροπή: Πάμε. Σιωπηλά να αναστοχαστούμε στα Πάθη του Θεού. Σιωπηλά να αναζητήσουμε, στην ποίηση,  τα πάθη των Ανθρώπων. Να ακούσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας, να διαβάσουμε στα χέρια των άλλων της  ζωές τους. Πάμε.

Ερμηνεύουν τα  μέλη της DERIDAncetheatre Ensemble 40+, Βουρδέρη Μαριεντίνα, Γαλάνη Μάρω, Δουλουκιτακη Βούλα, Κατσουλιέρη Νατάσσα, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Κουνάβη Χαρά, Μπόμπολα Κωνσταντίνα,  Πίκουλα Παγώνα,  Ράπτη Έφη, Τσουμπού Μαρία.

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Τρίτη,  η ημέρα Τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας ή Εβδομάδας των Παθών του Ιησού Χριστού.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.

*Στο μεταξύ μία έκθεση Αγιογραφίας λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο Πολύεδρο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Χριστίνα Δεληγιώργη, Φωτεινή Καλαβεσίου, Ιωάννα Μισίου, Παναγιώτης Μούρτος, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος και Αθανάσιος Τζελάτης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Έργο του Παναγιώτη Μούρτου.

Έργο του Παναγιώτη Μούρτου.

Έργο του Παναγιώτη Μούρτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture