Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από το 70% του εισοδήματός τους σε ταμείο και φόρους- Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος εξηγεί γιατί απέχει ο κλάδος

Πάνω από το 70% του εισοδήματός τους σε ...

Συνεχίζουν την αποχή έως τις 7 Μαΐου και δεν φαίνεται διάθεση να σταματήσουν

Οι δικηγόροι και της Πάτρας βρίσκονται σε έναν μακροχρόνιο πλέον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μέχρι τις 7 Μαΐου συνεχίζεται η αποχή τους. Στις 6 Μαΐου  θα πραγματοποιηθεί  η νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις και στις 7 Μαΐου θα ακολουθήσει Ολομέλεια των ων Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η διάθεση που ήδη διαφαίνεται είναι να συνεχιστεί η αποχή τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που θα έρθει προς ψήφιση.

Ο κλάδος των δικηγόρων έχει ξεσηκωθεί καθώς όπως επισημαίνεται "το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο. Οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των Δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση".

 

O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος μιλώντας στο thebest.gr εξηγεί ότι οι διατάξεις του ασφαλιστικού για τους δικηγόρους ως προς τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με τη φορολογία, προκαλούν αφαίμαξη, αφού καλούνται να δώσουν άνω του 70% του εισοδήματός τους, στο κράτος, αν στις εισφορές για το ταμείο νομικών προσθέσει τη φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης κλπ.

Με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύουν δικηγόροι στην Πάτρα να κλείσουν τα γραφεία τους, λέει στο thebest.gr o Nίκος Παπάκος.

Παραδείγματος χάριν οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό των δικηγόρων εστιάζονται μεταξύ άλλων στα εξής σημεία, εξηγεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας.

Τα ποσοστά των εισφορών είναι μεγάλα και στο νέο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η πρόβλεψη της έκπτωσης 50%  την πρώτη πενταετία, για τους νέους δικηγόρους, που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους. Η έκπτωση που γίνεται είναι μικρότερη κι επί της ουσίας δεν χαρίζεται, καθώς θα κληθούν να καλύψουν τη διαφορά, κατά το έτος της συνταξιοδότησής τους.

 

Από την άλλη πλευρά δεν δίνει κανένα κίνητρο σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης να παραμείνουν στον χώρο με αποτέλεσμα η έξοδός τους από τον χώρο να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ευνοούνται όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Παπάκος, το "ταβάνι" των εισφορών φτάνει τις 27.000 ευρώ και αφορά  όσους έχουν εισόδημα από 70.000 ευρώ και πάνω, χωρίς από εκεί και πέρα να υπάρχει διαφοροποίηση.

"Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Μπορείς να επιβιώσεις όταν το εισόδημά σου είναι 30.000 ευρώ και πρέπει από αυτό να δώσεις τα 21.000, κι επιπλέον αντιδρούμε και για τον λόγο ότι αυτά τα χρήματα πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, γιατί το ασφαλιστικό δε γίνεται βιώσιμο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις