Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Ο Δημήτρης Δημόπουλος και το achaiataste παρουσιάζουν τα Αχαϊκά προϊόντα τρούφας. Θα σας μαγέψουν

Ο Δημήτρης Δημόπουλος και το achaiataste...

Σάββατο και Κυριακή στην Έκθεση WESTIA

Σε μια γνωριμία με την τρούφα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτήν, μας καλεί η εταιρία ΥΔΝΟΝ, η πρώτη εταιρία στην Αχαΐα που δραστηριοποιείται στη συλλογή τρούφας και στην παραγωγή προϊόντων.

Η παρουσίαση των προϊόντων θα γίνει στην Έκθεση WESTIA, το Σάββατο και την Κυριακή, 6-8 το απόγευμα, στα περίπτερα του achaiataste.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο μόνος ανιχνευτής τρούφας στην ευρύτερη περιοχή και ένας εκ των επτά περίπου επαγγελματιών στην Ελλάδα που τόλμησαν να επενδύσουν στον περίεργο μύκητα που μοιάζει με χρυσάφι, μας εξηγεί :

«Οι αρχαιοελληνικές καταγραφές δικαιολογημένα καταδεικνύουν την ελληνική περιοχή της Πελοποννήσου, ως την πρώτη περιοχή εμφάνισης της τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Το άρωμα των πελοποννησιακών ποικιλιών τρούφας είναι συνυφασμένο με δύο βασικά χαρακτηριστικά: μοναδικότητα και υψηλή ποιότητα. Η δασώδης προέλευσή της, αναμειγνύεται με την ευωδιά του φρέσκου χώματος και δίνει άρωμα ελαφρύ και ντελικάτο.

Το κυνήγι της τρούφας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της ανακάλυψης και της καλλιέργειας ενός ξεχωριστού καρπού, που ευδοκιμεί στην ιδιαίτερα εύφορη ελληνική γη. Αποτελεί μοναδικό φυσικό παρασκεύασμα. Κανένα άλλο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γεύση της φρέσκιας τρούφας. Οι σκουρόχρωμες εκδοχές της θυμίζουν βολβούς φτιαγμένους από χώμα, ενώ οι ωχρόλευκες θυμίζουν βότσαλα με γήινες αποχρώσεις.

Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να συσκευάσουμε τις τρούφες που συλλέγouμε. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να μοιραστούμε με εσάς αυτόν τον «κρυμμένο θησαυρό» της ελληνικής γης δίνοντας σας μια ιδιαίτερη και εκλεπτυσμένη νότα νοστιμιάς. Τα προϊόντα μας έτοιμα να απογειώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Σας περιμένουμε να γευτείτε αυτό το διαφορετικό διατροφικό διαμάντι».

Το ραντεβού λοιπόν είναι το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Απριλίου, 6-8 το απόγευμα, στα περίπτερα του achaiataste, στην Έκθεση WESTIA.

Έβαλε τις τρούφες του στο...βάζο- Ο Πατρινός ανιχνευτής Δημήτρης Δημόπουλος οργώνει τα βουνά και μας αλλάζει τη ...γεύση με το "ύδνον"

Τα Αχαϊκά προϊόντα στην Έκθεση WESTIA, στα περίπτερα του achaia taste

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life