Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Απόστολος Κατσιφάρας για χώρους φιλοξενίας προσφύγων: «Είναι η ώρα της συνεργασίας... τη Δευτέρα να μην πετάξουμε χαρταετό»

Ο Απόστολος Κατσιφάρας για χώρους φιλοξε...

Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Για το έγγραφο που έλαβε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών ζητάει ουσιαστικά να αναζητηθούν οι κατάλληλοι χώροι για την στέγαση των προσφύγων μίλησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Με αφορμή το έγγραφο ο κ. Κατσιφάρας συγκάλεσε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, την εκκλησία και άλλους φορείς την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», «ήρθε ένα έγγραφο επίσημο από το Υπουργείο Εσωτερικών για ένα μεγάλο θέμα, μείζον εθνικό και ευρωπαϊκό (προσφυγικό). Το Υπουργείο, μας ζητά να έχουμε μια πρώτη προετοιμασία σε περίπτωση που αναπτυχθούν και εδώ χώροι φιλοξενίας. Απ’ ότι φαίνεται η προτεραιότητα είναι στον άξονα Αθήνα μέχρι και Θεσσαλονίκη. Αλλά, όσο διογκώνεται το πρόβλημα, όσο απομακρύνεται μια βιώσιμη λύση, οι πιθανότητες να έρθει και εδώ το πρόβλημα, είναι πολλές.

Αντί να έχουμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, είναι καλύτερο εμείς να έχουμε κάνει τη δικιά μας προετοιμασία. Σέβομαι και τους Δήμους και τις Δημοτικές Αρχές. Έχουν και τη λαϊκή εντολή και την ευθύνη να προτείνουν χώρους. Τη Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση. Μέχρι τότε θα έχουν χρόνο να έχουν κάνει εσωτερικά την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους. Δεν είναι θέμα ποιος θα επιβάλλει στον άλλο τι θα κάνει στο χώρο του. Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση.

Η πρόσκληση είναι προς τους 19 Δήμους της Περιφέρειας, την Εκκλησία, την 6η ΥΠΕ και στα Τεχνικά Επιμελητήρια».

Εν συνεχεία, ο κ. Κατσιφάρας έθεσε δύο βασικούς άξονες, «να πάμε όμως, ένα βήμα πιο πέρα. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, αντί να μας έρθει το πρόβλημα και να μη μπορούμε να το διαχειριστούμε, είναι καλύτερα να έχουμε κάνει τη δικιά μας εσωτερική προετοιμασία. Το δεύτερο είναι οι αξιοπρεπείς χώροι, να είναι χώροι πολιτισμού που να ταυτίζονται με τις αρχές τις αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας.

Όλοι οι χώροι είναι δυνητικοί. Δεν θέλω να αποκλείσω χώρους. Τη Δευτέρα θα συζητηθούν όλα. Το θέμα είναι τη Δευτέρα, να μην πετάξουμε χαρταετό».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε τόσο στο ζήτημα της συνεργασίας και της από κοινού λύσης, όσο και στην επίγνωση των δεδομένων, «είναι η ώρα της συνεργασίας, να βρούμε μια κοινή λύση, να διαχειριστούμε το θέμα με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Μακάρι να ήταν άλλη η εξέλιξη. Δυστυχώς τα σύνορα έχουν κλείσει και η Ε.Ε. είναι διασπασμένη. Το θέμα αυτό δεν θα το λύσουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς στη λύση του.

Έχουμε και βιώματα από μια παλιότερη εποχή στην περιοχή μας. Θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο; Να το αφήσουμε ανεξέλεγκτο και μετά ο ένας να πυροβολεί τον άλλο;
Είναι ευθύνη όλων μας. Κανείς να μη βγάλει την ουρά του απέξω και κανείς να μην περιμένει από τον άλλο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις