Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος βρέθηκε στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος βρέθηκε στην Πάτρα...

Την Τρίτη 1η Μαρτίου

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας - μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος βρέθηκε στην Πάτρα την Τρίτη 1η Ματρίου.Σε ζεστό κλίμα  ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, το  βιβλιοπωλείο "Discover Your Way" Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Βεροναλ».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό(Πεζόδρομος Ρήγα Φερραίου 106, Πάτρα, Τηλ.:2610243000)).

Ο συγγραφέας συνομίλησε με τη φιλόλογο Μίνα Πετροπούλου ξεδιπλώνοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του Ιωάννη Συκουτρή.Το παρόν αφήγημα, μείγμα ιστορίας και μυθοπλασίας, διερευνά την πορεία του προς τον θάνατο, πέρα από τους αστικούς μύθους που συνοδεύουν την υστεροφημία του.

"Ένα χρησιμοποιημένο φιαλίδιο του βαρβιτουρικού σκευάσματος Βερονάλ βρέθηκε ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Συκουτρή την ημέρα του θανάτου του. Παρά ταύτα ο ιατροδικαστής διέγνωσε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, εκδοχή που υιοθετήθηκε και από τις εφημερίδες. Στην Ελλάδα του 1937 κανείς δεν τολμούσε να ομολογήσει πως ένα δημόσιο πρόσωπο αυτοκτόνησε. Και ο Ιωάννης Συκουτρής ήταν δημόσιο πρόσωπο. Αν και μόλις τριάντα έξι ετών είχε ήδη αναγνωρισθεί ως ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της κλασικής αρχαιότητας όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Πάλεψε να βγάλει την κλασική σκέψη από τα εργαστήρια ανατομίας όπου την είχε εγκλωβίσει η τυπολατρία των φιλολόγων. Οραματιστής της αναβίωσης των κλασικών γραμμάτων με στόχο μια σύγχρονη πολιτισμική αναγέννηση προκαλούσε τρόμο στον απολιθωμένο πανεπιστημιακό μικρόκοσμο της Αθήνας".

O συγγραφέας δέχθηκε τις ερωτήσεις του κοινού ενώ υπέγραψε και αντίτυπα του βιβλίου του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture