Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι εκβιασμοί των δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους"

Πάτρα: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για ν...

Δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νίκο Μούσιου

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου της πόλης κι εκπρόσωπος της παράταξης «Εργατική Ενότητα-Ανατροπή», Νίκος Μούσιος.

Αναφερόμενους στους λόγους της αντίδρασης των εργαζομένων ο κ. Μούσιος επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στους δρόμους… Υπάρχει μια διάθεση του κόσμου να βρεθεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί αυτό που κρύβουν τεχνηέντως τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μια σειρά από εφημερίδες ένα ψέμα τεράστιο που έχει απλώσει σε όλη την Ελλάδα. Εμείς συνεχίζουμε έναν αγώνα για να μην περάσουν οι εκβιασμοί των δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους. Ζητάμε και απεργούμε για μια δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Γιατί σήμερα στις σημερινές συνθήκες απαγορεύεται να βλέπουμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Δεν μπορεί ο κάθε βιοτέχνης, επαγγελματίας, αγρότης, φαρμακοποιός, δικηγόρος  κ.α. να βλέπει μόνο το ασφαλιστικό του ταμείο. Πρέπει να βλέπει το 1,5εκ. ανέργους, τους ανασφάλιστους, τη μαύρη εργασία που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 6-7 χρόνια».

Ο κ. Μούσιος επισήμανε ότι ο κόσμος γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα δυστυχώς δεν είναι στους δρόμους οι εργάτες αλλά τα αφεντικά τους.

«Είναι αυτοί που δεν πλήρωναν ποτέ φόρο. Είναι αυτοί που αντιδρούν σε μια αύξηση των εισφορών, οι εργοδότες. Επίσης αρνείται η Τρώικα, κι ο Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη συζήτηση στη Βουλή όσες προτάσεις είχαν ταξικό πρόσημο τις αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, είναι χαρακτηριστικό και μάλιστα μετά την συζήτηση δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα, το Νεοφιλελεύθερο μαύρο μπλοκ να ενεργοποιηθεί. Δεν θα περάσουν στην πατρίδα μας τέτοια πράγματα. Οι εργαζόμενοι ξέρουν να υπερασπιστούν, ξέρουν ποιοι ευθύνονται. Το απέδειξαν με την ψήφο τους. Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα το 2016 να γίνει η Χιλή του ’73…», πρόσθεσε με νόημα.

Όσον αφορά στην απουσία κάποιας αντιπρότασης το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας επισήμανε:

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποια αντιπρόταση. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ μαζί με το νέο μαύρο μέτωπο που ανασυγκροτήθηκε εκφράζουν τα συμφέροντα των δανειστών. Ήταν είναι και θα είναι οι υποτακτικοί τους, είναι η φωνή τους. Μακάρι οι πολιτικές δυνάμεις για ένα ασφαλιστικό που έχει πολλά προβλήματα, να κάθονταν μη υπομονή και να έκαναν συζητήσεις και προτάσεις για να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Για πείτε μας κύριε Μητσοτάκη για την μαύρη εργασία τι προτείνετε; Το Εργατικό Κίνημα έχει προτείνει να γίνει ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, να ενισχυθούν τα σώματα ελέγχων. Αυτά απαιτούμε, και απαιτούμε επίσης να μην γίνει καμία μείωση στις συντάξεις…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις