Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Πάτρα μία από τις «ARRIVAL CITIES» διακρατικού έργου URBACT

Η Πάτρα μία από τις «ARRIVAL CITIES» δια...

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους μετανάστες

Την 18η Δεκεμβρίου, Ημέρα του Μετανάστη, η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας - ΑΔΕΠ ΑΕ διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας URBACT.

Πρόκειται για δράση που εντάσσεται στο νέο εγκεκριμένο διακρατικό έργο με τίτλο «ARRIVAL CITIES» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III (2014-2020), στον άξονα 1.1.2 «Βελτίωση του σχεδιασμού αειφόρων στρατηγικών ανάπτυξης των πόλεων».

Συντονιστής είναι ο Δήμος Amadora (Πορτογαλία) και εταίροι μαζί με την ΑΔΕΠ ΑΕ είναι η Θεσσαλονίκη, Riga (Λεττονία), Roquetas de Mar (Ισπανία), Vantaa (Φιλανδία), Μessina (Ιταλία) και η Le Marne (Γαλλία).

Η αρμονική ενσωμάτωση των μεταναστών στις κοινωνίες που διαβιούν και δραστηριοποιούνται, αποτελεί βασικό στόχο του έργου είναι. Οι πόλεις-εταίροι καλούνται να ανταποκριθούν σε σειρά αλληλένδετων προκλήσεων, όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η άνοδος της μισαλλοδοξίας, η αύξηση των κινδύνων του κοινωνικού αποκλεισμού, τα κενά στην εκπαίδευση ιδιαίτερα για τα παιδιά των μεταναστών.

 

Για τη διαβούλευση που απαιτείται ως προς την υλοποίηση του ARRIVAL CITIES, η ΑΔΕΠ ΑΕ οργάνωσε την Τοπική Ομάδα URBACT με αρχική σύνθεση που περιλαμβάνει τους Συλλόγους των μεταναστευτικών κοινοτήτων Αλβανών (EMIGRANTI), Βουλγάρων και Ρουμάνων, τον ΟΑΕΔ, το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Δήμου Πατρέων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Διεύθυνση Β’-θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαίας, τη φωτογραφική λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ» και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας. Στο έργο συμμετέχει με εκπρόσωπό της, ως μέλος της Τοπικής Ομάδας που θα συμμετέχει στις εργασίες, και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

Απώτερος στόχος της Ομάδας, είναι η σύνταξη τοπικού σχεδίου δράσης με προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις – θεματικές ενότητες του έργου και θα συμβάλουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην Πάτρα.

 

Αναμένεται η επίσκεψη εργασίας της Εμπειρογνώμονα του ARRIVAL CITIES, κας Liz Mackie, στην Πάτρα στις 21 & 22 Ιανουαρίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο «ARRIVAL CITIES» έχει διασυνδεθεί με τη δραστηριοποίηση της Πάτρας στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ως προς τη διάχυση και την αξιοποίηση των προϊόντων του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις