Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Καταγγελίες και...κόντρες για την αφισοκόλληση στο Πανεπιστήμιο - Το "μπλόκο" καταγγέλλει υβριστική επίθεση και τραμπουκισμούς

Πάτρα: Καταγγελίες και...κόντρες για την...

Η ανακοίνωση του δικτύου

Στην ανακοίνωση της φοιτητικής δικτύωσης "Μπλόκο" επισημαίνεται:

Γνωρίζαμε ότι η ΠΚΣ (ΚΝΕ) πάντα ασκούσε μία σκληρή αντιπαράθεση εναντίον του χώρου μας, με τελείως ανήθικους όρους, μεταφέροντας συχνά θέματα, που δεν απασχολούν τον φοιτητικό κόσμο, εντός των Γ.Σ των σχολών, για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και να φανούν οι ίδιοι ως οι "πιο αριστεροί- δημοκράτες" και "ρηξικέλευθοι" συνδικαλιστές.

Το αποτέλεσμα;

Να φεύγουν οι φοιτητές απογοητευμένοι από τις ΓΣ, καθώς βλέπουν ότι η πλειοψηφία των συνδικαλιστών των Πανεπιστημίων δεν απευθύνεται και δεν ασχολείται εμπράκτως καθόλου με τα προβλήματα τους.

Η καλλιέργεία επίσης της διαρκούς διαμάχης, χωρίς λόγο, κυρίως εντός του αριστερού χώρου, αποτελεί μια άλλη βασική αιτία της απομαζικοποίησης των ΓΣ σήμερα.

Το προβλημά μας ως φοιτητές συνδικαλιστές που κατά πλειοψηφία έχουμε αντίκρυσμα στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η αντιπαράθεση ως τέτοια και ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται με πολιτικούς όρους.

Το ζήτημα για εμάς είναι όταν οι αντιπαραθέσεις αυτές καταλήγουν σε ένα υβριστικό φρασεολόγιο χαμηλού επιπέδου, με άκρως σεξιστικούς όρους, στα πλαίσια μίας τραμπούκικης και φασίζουσας συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, στις 17/12/15, στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, ένας σύντροφος, ο οποίος είχε πάει με σκοπό το μοίρασμα φυλλαδίων και την αφισοκόλληση, στα πλαίσια της γνωστοποίησης της ιδρυτικής μας συνδιάσκεψης, για τον νέο φοιτητικό-συνδικαλιστικό φορέα μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΠΚΣ Πολιτικών Μηχανικών, αλλά και άλλων σχολών, με μία σειρά ύβρεων και εκφοβισμού.

Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

ο σύντροφός μας μόλις έφθασε στον χώρο, πριν την αφισοκόλληση, απευθύνθηκε σε μέλη του ΔΣ της σχολής, ώστε να μάθει πού έχει το δικαίωμα να αφισοκολλήσει, για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το ΔΣ του εξήγησε ποιοι χώροι αναλογούν στην κάθε παράταξη και ύστερα του υπέδειξε έναν χώρο, όπου νόμιμα έχει αποφασιστεί, να τοποθετεί οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός φορέας επιθυμεί τις αφίσες του.

Τα μέλη όμως της ΠΚΣ δεν είχαν την ίδια άποψη.

Προσέγγισαν τον σύντροφο και απευθυνώμενοι στον ίδιο με απαξιωτικό τρόπο και υβριστικό φρασεολόγιο προσπάθησαν να τον εκτοπίσουν από τον χώρο, με την αιτιολόγηση ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο"

Ύστερα κατέβασαν τις ήδη κολλημένες αφίσες, με εντελώς φασιστικό τρόπο.

Αναρωτιόμαστε:

είναι ίδιον αριστερών ανθρώπων, όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται, το υβριστικό φρασεολόγιο, με πληθώρα σεξιστικών χαρακτηρισμών;

Είναι χαρακτηριστικό των αριστερών η προσβολή της ατομικής προσωπικότητας και η προσπάθεια για εκφοβισμό του ατόμου;

Πόσο αριστερό είναι να απαγορεύεις, με εντελώς φασιστική συμπεριφορά, την παρέμαβαση, άλλων αριστερών σχημάτων εντός των ΑΕΙ;

Είναι αριστερό η ΠΚΣ της Πάτρας, που αποτελεί τη δεύτερη δύναμη εντός του ΑΕΙ, να αδρανεί για τα πάγια προβλήματα των φοιτητών σήμερα και να θεωρεί ως μοναδικό χρέος της την ανήθικη, ανέντιμη και άνανδρη επίθεση, σε φοιτητές που χρόνια αγωνίζονται για την υλοποίηση διαχρονικών αιτημάτων;

Μπορεί τέλος να χαρακτηρισθεί αριστερή η αντίληψη περί ιδιοκτησίας των σχολών από μέρους της ΠΚΣ, κινούμενη συχνά εκτός των νόμιμων διαδικασιών (χωρίς αποφάσεις ΔΣ ή διαπαραταξιακών επιτροπών) αυτοβούλως;

Τέτοιου είδους ενέργειες μας καθιστούν ικανούς να κατανοήσουμε την ανησυχία της ΠΚΣ για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση στην κοινωνία. Τέτοιου είδους ενέργειες και προπηλακισμοί μελών των φοιτητικών συλλόγων μας βρίσκουν ξεκάθαρα απέναντι και θα τους καταδικάζουμε διαρκώς.

Ως αριστεροί-προοδευτικοί άνθρωποι ποτέ δεν λειτουργούσαμε με αυτό τον τρόπο.

Οι μέθοδοι αυτές σε καμία περίπτωση δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε καθημερινή παρουσία στους κοινωνικούς μας χώρους, δηλαδή τις σχολές μας.

Καταγγέλουμε την ΠΚΣ Πολιτικών Μηχανικών, αλλά και ευρύτερα, για τις πρακτικές της αυτές, που μόνο τα ίδια τα μέλη της εκθέτουν ανεπανόρθωτα, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις