Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Καμπανάκι" από την ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα των "αστυνομικών" -εκβιαστών που τηλεφωνούν σε γονείς και τους ζητούν χρήματα για "ξεμπλέξουν" τα παιδιά τους-Επιβεβαίωση του thebest.gr

Πάτρα:"Καμπανάκι" από την ΕΛ.Α...

Ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Την προσοχή των ηλικιωμένων εφιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, και παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα του thebest για τις απανωτές περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών οι οποίοι μέσα στη  νύχτα δέχονται τηλεφωνήματα στο σπίτι τους από επιτήδειους οι οποίοι προκαλούν τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας συνήθως τους αστυνομικούς, μήπως και τα υποψήφια θύματά τους πέσουν στη φάκα.

Οι εκβιαστές τηλεφωνούν σε σταθερά τηλέφωνα με απόκρυψη αριθμού αναφέροντας αρχικά στους γονείς ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται στην αστυνομία.

Στη συνέχεια ζητούν χρήματα, ώστε ο γιός ή η κόρη να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν την παραμικρή δικαστική εμπλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πάτρα:"Μαμά, βοήθεια, σώσε με"...- Το τηλεφώνημα μέσα στην νύχτα που προκαλεί τρόμο στους γονείς-Κύκλωμα εκβιαστών ζητούν χρήματα για ...δήθεν πρόκληση τροχαίων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις