Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαϊα: Λήγει στις 17 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τη συμμετοχή επαγγελματιών στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO

Αχαϊα: Λήγει στις 17 Δεκεμβρίου η προθεσ...

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας ενημερώνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι προτίθενται να λάβουν μέρος στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO (19-21Μαρτίου) στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιανατολική Ευρώπη με 22.000 τμ εκθεσιακή επιφάνεια, 580 εκθέτες και 35.000 επαγγελματίες επισκέπτες. 
Η 3η διοργάνωσή αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 800 Έλληνες και 200 ξένους εκθέτες, ενώ αναμένεται να την επισκεφτούν εκατοντάδες αγοραστές από το εξωτερικό και χιλιάδες από την Ελληνική αγορά, από όλο το χονδρεμπόριο τροφίμων, την οργανωμένη λιανική, τα super markets και τη Mαζική Eστίαση.
Ποιους αφορά:
Οι επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες:
Έλληνες επισκέπτες
. Super markets-Mini Markets 
. Cash & Carry-Discount markets
. Xονδρεμπόριο τροφίμων & ποτών 
. Παραδοσιακά παντοπωλεία 
. Delicatessen & Gourmet stores
. Κρεοπωλεία & Ιχθυοπωλεία 
. Καταστήματα βιολογικά προϊόντων 
. Εστιατόρια & Catering 
. Wine bars 
. Ξενοδοχεία-Ξενώνες
. Καφετέριες-Αναψυκτήρια 
. Κάβες - Καφεκοπτεία - Ζαχαρώδη
. Aρτοζαχαροπλαστεία
. Chefs - F&B Managers - Sommelier - Cava Directors
. Βιομηχανίες Τροφίμων

Διεθνείς επισκέπτες & Ηosted Buyers
. Αγοραστές Super Market & HyperMarkets
. Food and Wine Importers
. Wholesalers / Distributors 
. Foodservers
. Delicatessen Stores
. Brokers - Agents
. Ιδιοκτήτες & Manager εστιατορίων με Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα 

Το Επιμελητήριο έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ, (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) ο οποίος στηρίζει όλους τους Έλληνες παραγωγούς τροφίμων και ποτών και προωθεί τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές μέσα από εμπορικά δίκτυα των μελών του στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης). Το Επιμελητήριο Αχαΐας είχε διοργανώσει μία μεγάλη έκθεση αχαϊκών προϊόντων το 2013 στην Πάτρα με περισσότερους από 30 αχαιούς εκθέτες, οι οποίοι είχαν τότε την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν την δυνατότητα συνεργασίας και προώθησης τους μέσω του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ
Το περίπτερο του Επιμελητηρίου στην FOODEXPO πρόκειται να βρίσκεται δίπλα στον χώρο του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ, προκειμένου να δοθεί μία συνέχεια στην συνεργασία θεωρώντας ότι πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για τα μέλη μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους δίπλα στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων δικτύων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση, να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές τους οποίους θα φιλοξενήσει ( κάλυψη εξόδων εισιτηρίων και διαμονής) η εταιρεία μας καθ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Ο αριθμός των ξένων αγοραστών που θα ενταχτούν στο πρόγραμμα hosted buyers θα ξεπεράσουν τους 450 και προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού. 
2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Η FOOD EXPO θα διοργανώσει για πρώτη φορά τα βραβεία GREEK FOOD AWARDS, προκειμένου να αναδείξει τα νέα προϊόντα που θα ξεχωρίσουν είτε σε επίπεδο γεύσης, είτε καινοτομίας, είτε design- συσκευασίας. Η οργανωτική επιτροπή των βραβείων, στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΕΒΤ, αλλά και αρκετοί θεσμικοί και πανεπιστημιακοί φορείς του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, θα δημιουργήσουν τους όρους, θα εγγυηθούν το αδιάβλητο και θα προσδώσει ο καθένας με το status του, διεθνές κύρος στα βραβεία, ενώ θα αναλάβουν να συστήσουν και την κριτική επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από ειδικούς εμπειρογνώμονες, για κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων.
3. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Με την συμμετοχή στην έκθεση διασφαλίζεται την προβολή των προϊόντων της Περιφέρειας τα οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας , μέσα από μια γαστρονομική παρουσίαση που θα πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με καταξιωμένους chefs καθώς και chefs της Περιφέρειάς. Η γαστρονομική εκδήλωση θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο και την παρουσίαση θα αναλάβουν αναγνωρισμένοι chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος οι οποίοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα παρουσιάσουν τοπικές σπεσιαλιτέ με τα προϊόντα όλων των εκθετών από την Περιφέρειά σας.
Υπογραμμίζουμε ότι δεδομένου ότι ο χώρος είναι περιορισμένος θα πρέπει να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας απαραίτητα έως την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών το Επιμελητήριο προτίθεται να επιδοτήσει τους εκθέτες με ποσοστό 30-60%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά